César Carballo a Antena 3.

César Carballo torna i explica què passarà d'aquí a poc a Espanya: «Aviam si ho entenen»

L'urgenciòleg insisteix: «Si no fem res, per Setmana Santa vindrà la setena onada»

«Aviam si entenen que, si al nostre país no fem res per Setmana Santa vindrà la setena onada". Alt i clar. Si alguna cosa té el doctor César Carballo és que va de cara amb els pronòstics que fa.

El tècnic s'ha convertit en un habitual de 'La Sexta Noche', i les previsions que fa mai deixen ningú indiferent. A l'última aparició que ha fet, com s'esperava, ha seguit en la mateixa línia incisiva de sempre. I és que l'urgenciòleg no s'ha mossegat la llengua a l'hora de parlar del que havia d'arribar a Espanya: la setena onada del coronavirus.

Una setena onada que, segons ell, arribaria per Setmana Santa. «Si no fem res, per Setmana Santa vindrà la setena onada», assevera al programa esmentat.

Una dona amb mascareta caminant pel carrer
Òmicron ha disparat els contagis a Espanya, i la setena onada és una amenaça real | EP

 

Un nou bloqueig?

És el que pronostica César Carballo si les autoritats no imposen mesures per a frenar la covid-19. «Ja ho deia Einstein. És que si fem el mateix, tindrem els mateixos resultats», sostenia l'expert.

«Encara queda un 50% de gent per infectar-se amb òmicron. Tornarem a tenir les UCI al 20, 30 o 50%, com les tenim ara", assegurava, en la línia de molts altres experts.

I és que César Carballo no és l'únic que dona suport a aquesta teoria. La variant òmicron no és tan greu com la delta, però és molt més contagiosa. Per aquest motiu, el problema se centra en els hospitals: si els contagis creixen com ho estan fent, és possible que un percentatge d'aquests acabi a l'UCI.

Un sanitari atenent un pacient de coronavirus
L'auge de casos de covid podria provocar un nou bloqueig als hospitals, segons Carballo | Europa Press

I si acaben a l'UCI —per petit que sigui el percentatge— els hospitals es podrien acabar bloquejant.

Òmicron amenaça Espanya

Alguns diuen que és el principi del final. L'expert Tomás Pueyo, sense anar més lluny, divendres passat va comentar: «Crec que és probable que la pandèmia s'acabi d'aquí a un o dos mesos». Per què? Doncs perquè òmicron infectarà més del 50% de la població europea i això provocarà que el virus passi a ser endèmic.

La teoria està molt bé, però el cert és que les dades parlen per si mateixes. Espanya és el quart país amb més contagis detectats per òmicron, i la setmana passada, en concret dimarts 18 de gener, es va superar un rècord de morts des que va començar la pandèmia.

Per tant, no, Espanya no està tan bé. Ara haurem d'esperar per a veure com evoluciona òmicron i si, com diu Pedro Cavadas, per Setmana Santa esclata la setena onada.