Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT ataca el Govern de JxCat i ERC: «Tracten la gent d'estúpida»

El PDeCAT farà actes híbrids en què només s'hi desplaçaran els candidats i demanen respectar el confinament municipal

La candidata del PDeCAT al 14-F, Àngels Chacón, ha acusat JxCat i ERC de tractar la ciutadania d'«estúpida» i d'enviar missatges contradictoris després que el Govern hagi dit que permet sortir del municipi per anar a mítings i que els partits de l'executiu hagin recomanat no fer-ho. Chacón ha criticat que fa uns dies es digués que el 14-F no era segur votar i que ara es digui que sí, i que es pot anar als actes de la campanya electoral fora del municipi.

«Si estan enfadats, que facin alguna cosa perquè aquesta situació canviï»

Ha considerat que és una «manca de respecte» a la gent que no pot obrir els negocis o veure els familiars pel confinament municipal. El PDeCAT farà actes híbrids en què només s'hi desplaçaran els candidats i demana a la ciutadania que no surti del seu municipi per participar en un míting.

Chacón ha animat a «la gent que està enfadada i que veu amb perplexitat aquestes contradiccions» que vagin a votar el 14-F. «Si estan enfadats, que facin alguna cosa perquè aquesta situació canviï», ha animat la candidata, que ha dit que «si el poble americà no hagués anat a votar, ara Trump encara seria president dels Estats Units». La cap de llista del PDeCAT ha considerat que les eleccions no han estat ben planificades i que la ciutadania «contempla amb perplexitat com van sortint sorpreses i caos». A la taula de partits convocada per dijous al Parlament, el PDeCAT demanarà al Govern que sigui «coherent».

Chacón ha justificat que els candidats del seu partit sí que es puguin moure per Catalunya per fer mítings perquè ho emmarca dins dels supòsits laborals. Amb tot, ha dit que ho reduiran «al mínim». I ha garantit que no incitaran els ciutadans a participar en un míting si han de trencar el confinament municipal. Chacón ha fet aquestes declaracions en el marc d'una roda de premsa al Fossar de la Pedrera, a Montjuïc, al costat del monument 'In Memoriam', que recorda l'holocaust dels jueus, en el 76è aniversari de l'alliberament del camp de concentració i extermini d'Auschwitz.

Aragonès proposarà limitar l'assistència als mítings a la gent dels municipis

Tot just aquest dimecres, 27 de gener, el Govern ha volgut posar fre a la polèmica encetada ahir per la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó. El vicepresident del Govern i candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat que a la reunió de la taula de partits prevista per aquest dijous proposarà a les formacions que limitin l'assistència als seus mítings presencials a aquelles persones que visquin als municipis on se celebrin, de manera que, encara que la llei no ho permet, els mateixos partits es 'conjurin' per limitar al màxim el confinament municipal.