ÚLTIMA HORA

⚫ Mor el cantant català Àlex Casademunt en un accident de trànsit a Mataró

Endesa inverteix 1,65 MEUR en millores a la xarxa elèctrica de la Catalunya Central

Han instal·lat 89 sistemes nous de telecontrol en centres de transformació que beneficiaran una cinquantena de municipis

Pla obert del centre de transformació que ha renovat Endesa
Endesa ha invertit 1,5 milions d'euros a la Catalunya Central. | Endesa

Endesa ha instal·lat 89 telecomandaments en centres de transformació de la Catalunya Central durant el 2020 amb una inversió total d'1,65 milions d'euros. Són sistemes de control remot per fer treballs a la xarxa a distància, una tecnologia ma què es pot arribar a reduir fins a un 20% el temps d'interrupció en cas que hi hagi una incidència, millorant així la continuïtat del servei.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons ha explicat la companyia energètica en un comunicat, aquesta millora beneficiarà una cinquantena de municipis de la zona de forma directa. Es tracta d'una actuació inclosa en el Pla de Qualitat d'Endesa que té com a objectiu final avançar en un model de gestió «més eficient» de la xarxa mitjançant l'automatització de les seves infraestructures, un element bàsic per a les anomenades xarxes intel·ligents o 'smart grids'.

Operar a distància des del Centre de Control d'Endesa a Barcelona

Aquests sistemes de control remot permeten realitzar maniobres d’operació a distància. Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es poden accionar a distància els dispositius de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte.

D’aquesta manera «s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la consegüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions». En un comunicat, Endesa remarca que està destinant una inversió important en la tecnificació de la seva xarxa per «dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat».

Inversió de 50.000 euros a la xarxa elèctrica de Figueres

La passada setmana, Endesa va anunciar la reforma de part de la xarxa elèctrica de Figueres amb l'objectiu de millorar el servei a la ciutat, amb una inversió de 50.000 euros. En concret, l'actuació ha consistit en la renovació tecnològica de diversos centres de transformació per reforçar la qualitat i continuïtat del subministrament. La intervenció beneficiarà més de 7.500 clients dels barris del Bon Pastor i de les zones de l'Eixample, l'Aigüeta i el Garrigal.

Els treballs han consistit en l'adequació de dos centres de transformació, substituint les tradicionals cabines elèctriques per unes d'última generació que incorporen un gas de característiques aïllants. Aquestes infraestructures, completament estanques, tenen una major capacitat d'extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra.

L'actuació forma part dels plans d'inversió de la companyia a les comarques gironines i busquen dotar la infraestructura de distribució elèctrica dels últims avenços tecnològics.


Comentaris

envia el comentari