L'actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa virtual

Dard del PSC al Govern per la polèmica dels mítings i el confinament

Els socialistes ataquen les paraules permissives del Govern sobre les restriccions de mobilitat

Atac directe del PSC al Govern de Catalunya i a les forces que l'integren, que segons totes les enquestes rivalitzen amb els socialistes per guanyar les eleccions autonòmiques. A través de les xarxes socials, la formació que encapçala Salvador Illa ha assenyalat el Govern, a qui ha acusat d'«habilitar» el fet de «saltar-se el confinament per assistir a actes polítics». «És una irresponsabilitat que no ajuda a millorar la situació sanitària a Catalunya», han dit des del PSC:

La formació socialista ha assegurat que ha preparat una campanya que és 100% digital, sense cap acte de caràcter presencial, per evitar possibles aglomeracions de gent que augmentin el risc de contagis. Per ara, ha transcendit que Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, participarà activament en aquesta campanya, amb presència en almenys cinc actes.

La CUP també diu la seva

Pel que fa a la mateixa qüestió, però respecte el posicionament de la CUP, els anticapitalistes han demanat a les persones que vulguin seguir la seva campanya electoral que no surtin del seu municipi per anar a mítings i ho facin a través d'internet. La formació anticapitalista ha explicat que els actes previstos a nivell nacional es faran en un plató i seran retransmesos per streaming. «Plantegem una campanya d'acord amb la situació sanitària i per això hem reduït al mínim els actes que farem amb públic», han assegurat els caps de la campanya, Maria Rovira i Edgar Fernández.

Aquest dijous es tornarà a reunir la taula de partits i es debatrà sobre la possibilitat legal de trencar el confinament municipal per assistir a actes polítics. La CUP entén que és important garantir el dret a la participació política i afegeix que durant els darrers mesos han mantingut la mobilització política i social quan ha estat necessari «sempre complint les mesures de sanitat». Però per assegurar «que ningú es posa en risc i no posa en risc ningú més», la CUP ha fet una crida perquè la ciutadania segueixi per internet la seva campanya de cara al 14-F.

Preguntat per si la CUP està disposada a entrar al Govern després que el Consell Polític de la formació hagi qüestionat que s'obri la porta a formar-ne part, Fernández ha respost que la CUP «com sempre» està disposada a «assumir responsabilitats per generar una alternativa política i social a la situació de misèria i precarietat a la què ha conduït l'actual govern».