Denuncia que ha rebut la notificació electoral per Glovo i amb el sobre obert

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet nega els fets denunciats

Imatge d'un repartidor de Glovo, d'esquenes, muntant en bicicleta,
Un ciutadà de Santa Coloma de Gramenet denuncia que un repartidor de Glovo va lliurar-li la notificació per estar en una mesa electoral. | Europa Press

Un veí de Santa Coloma de Gramenet, a la comarca del Barcelonès, ha denunciat davant el jutjat que l'Ajuntament del municipi li va notificar que havia estat designat president d'una mesa electoral de cara a les eleccions del 14-F en una carta lliurada per un repartidor de Glovo i, a més, amb el sobre obert. En la seva denúncia, a la qual ha tingut accés EFE, l'afectat, Sergio Baladón, assegura que un repartidor de Glovo, que no parlava espanyol, li va fer lliurament de la carta, amb el segell de l'Ajuntament de Santa Coloma i que ja estava oberta.

El sobre contenia un comunicat del consistori que li advertia de la seva obligació d'acudir a la formació de la mesa electoral excepte causa justificada, així com el manual d'instruccions editat per la Generalitat per als membres dels punts de votació en els comicis autonòmics del 14 de febrer de 2021. Baladón explica en la seva denúncia que es va negar a facilitar les seves dades personals i el seu DNI al repartidor que li va portar la carta, ja que no era ni treballador de correus ni funcionari públic.

Assegura que altres veïns també han rebut la notificació seguint el mateix procediment

Davant els fets, el denunciant va trucar al telèfon d'emergències 112 per tal de comunicar el succeït i, seguint les indicacions d'aquest servei, va acabar per anar a explicar el seu cas a la comissaria de la Guàrdia Urbana de Santa Coloma de Gramenet, on el van emplaçar a presentar denúncia en el jutjat.

Baladón, que assegura tenir coneixement que d'altres membres de meses electorals també han rebut la notificació electoral d'aquesta forma, demana al jutge en la seva denúncia que «paralitzi el tràmit electoral fins que es depurin responsabilitats» i s'identifiqui a la persona que li va lliurar la carta.

El consistori nega cap irregularitat

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha negat irregularitats en l'enviament de cartes de notificació del nomenament de membres de meses electorals per a les eleccions catalanes del 14-F i ha assenyalat que aquest servei el presta la companyia de missatgeria MRW. En un comunicat, el consistori assegura, citant tant l'empresa com el servei municipal responsable de la gestió de les eleccions, que el repartidor va emprar una motxilla de Glovo, que guardava de quan va treballar per a aquesta companyia, perquè en la mateixa caben més cartes. Així mateix, també han negat que el missatger fos estranger i no parlés castellà.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Santa Coloma ha manifestat que Baladón és una persona «coneguda al consistori des de fa anys per les seves denúncies sobre el treball de professionals de diversos serveis municipals, especialment de serveis socials, als quals acusa de mala praxi» i als quals, explica la nota, hauria arribat a «agredir físicament» en alguna ocasió.


Comentaris

envia el comentari