Por per una nova malaltia a la Xina, molt més mortal que la Covid-19

Ha provocat la mort de 638 persones durant aquest mes de juny

Imatge d'un investigador en un laboratori, observant mostres per un microscopi
Des de l'ambaixada xinesa de Kazakhstan s'alerta d'una nova pneumònia més letal que la Covid-19 | Europa Press

L'ambaixada xinesa localitzada a Kazakhstan ha publicat un comunicat aquest dijous 9 de juliol en què avisa de l'aparició d'una «grip desconeguda» molt més letal que l'actual covid-19. En el comunicat que ha enviat, l'ambaixada xinesa advertia als ciutadans del país d'Àsia Central de l'augment de casos d'una «perillosa pneumònia local» en les últimes setmanes. A més, han apuntat que des de començaments d'any, fins a 1.772 persones han mort d'aquesta pneumònia a Kazakhstan i només 638 en el mes de juny.

«Encara no han definit la naturalesa de virus de la pneumònia»

«La taxa de mortalitat d'aquesta malaltia és molt més alta que la de la nova pneumònia per coronavirus», assegura l'ambaixada, assenyalant que «el Departament de Salut de Kazakhstan i altres organismes estan duent a terme una investigació comparativa i no han definit la naturalesa de virus de la pneumònia». «L'ambaixada xinesa a Kazakhstan recorda als ciutadans xinesos aquí que han d'estar atents a la situació i estar més previnguts davant aquest nou virus», afegeix el contundent comunicat de l'ambaixada xinesa al país asiàtic.

L'ambaixada xinesa adverteix que la població es mantingui alerta davant la nova pneumònia

Actualment, mentre posen tots els recursos disponibles per lluitar contra els dos virus, en el comunicat recorden a la població que estiguin alerta i augmentin la precaució «per reduir els riscos d'infecció». El país asiàtic, que des d'inicis de juliol pateix un pic de contagis que els ha obligat a tornar a confinar-, suma ja més de 54.747 casos positius i 264 morts per coronavirus. Kazakhstan és, a més, el tercer país del món en quantitat de nous casos diaris, segons el web 'Wordometers'.

Detecten un cas de pesta bubònica a la Xina

Aquesta setmana també es va conèixer que una nova amenaça sanitària afecta la Xina de manera important. Després de la crisi sanitària originada a causa del coronavirus, ara les autoritats xineses s'enfronten a la pesta bubònica. Un home ha estat diagnosticat de pesta bubònica i ja ha estat aïllat a la ciutat de Bayannur. L'home, un pastor, es troba en estat estable.

L'alerta per aquesta malaltia ha estat donada durant el matí d'aquest dilluns, 6 de juliol, i s'ha activat l'alerta sanitària de nivell 3 fins al final d'any per evitar un brot al país asiàtic. La Comissió Municipal de Sanitat ha sol·licitat que amb qualsevol sospita d'estar passant aquesta malaltia s'ha d'informar manera immediata. Els símptomes que han explicat són que les persones afectades poden patir episodis de febres altes i, fins i tot, de mort sobtada.


Comentaris

envia el comentari