YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

ÚLTIMA HORA

👉 Pere Aragonès, més a prop de ser president: la CUP avala la seva investidura

URGENT

🚨 El Procicat fa oficial la pròrroga de les restriccions vigents fins al 9 d'abril

L'avís d'un viròleg alemany: No surtis de casa si notes aquest símptoma

Christian Dorsten és l'homòleg de Fernando Simón a Alemanya

Imatge d'un test ràpid d'antigens amb resultat negatiu
Christian Dorsten és un reconegut viròleg alemany i l'homòleg de Fernando Simón al país | ACN

L'expert alemany Christian Drosten, l'homòleg de Fernando Simón al país germànic, ha fet una crida a tots els ciutadans i perquè siguin responsables i no surtin de casa si noten el més mínim símptoma d'una possible infecció pel coronavirus. Així ho ha demanat Drosten en el podcast on acostuma a participar habitualment.

Considerat un dels viròlegs més prestigiosos del país, l'expert s'ha dirigit a tota la ciutadania i els ha demanat que no surtin de casa i evitin tot contacte social quan noti en més mínim símptoma, com seria tenir secreció nasal o picor de gola. Tot i que aquests no són símptomes clars del coronavirus, l'expert ha demanat quedar-se a casa i no anar a treballar si es dona el cas. Davant aquestes paraules del viròleg, l'Institut Robert Koch ha avisat que tot i les recomanacions de l'expert això no és representatiu, perquè des del centre seguiran prioritzant les proves a persones amb símptomes clars a aquells que tinguin secrecions o picor de gola.

L'opinió de l'expert sobre els tests ràpids

Drosten no només ha parlat sobre quedar-se a casa, sinó que també ha parlat sobre els tests ràpids. L'expert considera que les proves ràpides són un component important en la lluita contra les pandèmies i creu que haurien d'estar disponibles per a la població aquest hivern. Tot i això, s'ha mostrat força en contra de fer tests d'antígens massius, ja que opina que poden donar massa «falsos positius». Però a més, també ha assenyalat que malauradament les capacitats de producció no serien suficients per a tota la població alemanya.

Des del seu punt de vista, els tests ràpids són molt útils, per exemple, per poder entrar en una residència d'ancians, perquè són fiables per a detectar si una visita és infecciosa, una cosa que funciona encara que el malalt no tingui símptomes i que segueix protegint als més necessitats inclús amb un possible fals positiu.

Els símptomes de coronavirus més comuns en la població

Finalment, l'alemany també ha parlat sobre els símptomes de coronavirus i ha volgut incidir en quins s'han convertit en els més comuns i repetits. Segons recull el mitjà 'HuffPost', les últimes dades recopilades per investigadors de l'Office for National Statistics britànica mostren que el símptoma més repetit en els pacients de Covid-19 és la pèrdua del sentit de l'olfacte o del gust, una patologia anomenada anòsmia.

Els resultats mostren que entre els majors de 35 anys, entre el 20 i el 40% dels pacients tenien aquest símptoma, en comparació amb al voltant del 15 al 25% d'aquest grup que tenia febre i del 13 al 18% que tenia tos. La diferència va ser encara més pronunciada entre les persones més joves, amb fins a un 60% dels menors de 35 anys amb anòsmia, en comparació amb al voltant del 15 al 25% amb febre i menys del 10% amb tos. Segons la mateixa font, la pèrdua del gust o de l'olfacte va augmentar en tots els grups d'edat del 15 d'agost al 26 d'octubre. Els nens en edat escolar són els menys propensos a sofrir tos.


Comentaris

envia el comentari