Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Manifestants de Societat Civil Catalana

Ciberatac a Societat Civil Catalana per la seva nova campanya 'antiprocés'

L'entitat constitucionalista ha anunciat que seguirà amb la mobilització pel canvi

Manifestants de Societat Civil Catalana
L'entitat constitucionalista ha anunciat que seguirà amb la mobilització pel canvi | Catalunya Diari

La crisi del coronavirus ha encobert la guerra política a Catalunya, però sembla que torna el moviment. Societat Civil Catalana (SCC) ha estat víctima d'un ciberatac. Ho ha denunciat la mateixa entitat constitucionalista, assegurant en un comunicat que el seu web ha caigut durant hores arran de la seva nova lluita contra l'independentisme. Els seus tècnics informàtics parlen en concret d'un atac DDoS, que simula visites massives al 'site' per fer caure el servidor.

L'atac arriba just després que SCC catalana hagi llançat una nova campanya sota el nom 'Aturem la Decadència', en contra del procés català. «Està clar que la campanya ha donat al clau i hem colpejat els punts més dèbils de l'independentisme: els seus efectes negatius per a l'economia i la feina dels catalans», ha dit Fernando Sánchez Costa, president de SCC.

Segons Sánchez, l'atac és una «resposta agressiva» a una campanya «que ha fet mal» perquè «desmunta» el relat del procés que «ens van voler vendre». Malgrat l'atac, l'entitat assegura que continuarà endavant amb la campanya, «molesti a qui molesti».

«Hi haurà una sorpresa a les platges»

Societat Civil Catalana (SCC) llançava aquest passat dimarts la campanya 'Aturem la Decadència' amb anuncis i cartells als carrers de Barcelona i la seva àrea metropolitana, Lleida i Girona per «avisar el conjunt de la ciutadania del greu mal econòmic i institucional» provocat pel procés independentista i cridar a la mobilització ciutadana per acabar amb aquestes conseqüències.


«Els líders independentistes ens han robat una dècada. O donem un cop de volant polític i cívic immediat o la decadència serà irreparable. Fem una crida a tots els catalans per ser protagonistes de la fi del malson», subratllava en un comunicat el president de l'entitat.La campanya ha posat el focus en l'«enfonsament històric de la inversió estrangera a Catalunya durant l'últim trienni, l'espectacular caiguda en el rànquing de competitivitat europea durant els últims deu anys, i la pèrdua de lideratge en l'economia espanyola».El vicepresident de SCC i responsable de la iniciativa, Xavier Marín, ha explicat que és la primera de les tres campanyes que tenen previstes amb l'objectiu que «la majoria de catalans decideixi empoderar-se i trencar amb l'anestèsia imposada pel règim nacionalista».«Aquesta primera campanya busca conscienciar. La següent anirà orientada a fomentar l'activisme pel canvi. Al mig hi haurà una sorpresa a les platges. Tot arribarà», ha advertit.