Josep Rull, exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Rull arrossega la cúpula del PDECat a Terrassa cap a JxCat

L'esposa de l'exconseller, Meritxell Lluís, és una de les regidores de JxCat a la capital egarenca

El comitè local del PDECat a Terrassa ha anunciat aquest dijous, 20 d'agost, la seva dimissió en bloc. La cúpula dirigent del partit a la cocapital vallesana ha emès un comunicat en què anuncien que abandonen el Partit Demòcrata i se sumen a Junts per Catalunya, la nova formació fundada fa menys d'un mes que presideix Carles Puigdemont i que compta amb el suport dels presos i exiliats postconvergents.

Terrassa, 'territori Rull'

Un d'ells és l'exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, empresonat a Lledoners. Rull és una de les figures potents del partit i és de Terrassa, ciutat on va ser candidat a l'alcaldia i regidor durant diversos mandats i on manté una forta infuència en el si del seu partit. De fet, la seva esposa, Meritxell Lluís, és una de les membres de la cúpula dimissionària i també és regidora de JxCat a l'Ajuntament de Terrassa.

El pes indiscutible de Josep Rull, doncs, ha estat clau pel pas de l'executiva local del PDECat a Terrassa cap a la nova formació de Carles Puigdemont. Cal recordar, a més, que l'exconseller de Cultura Lluís Puig —un dels exiliats que també s'ha integrat a Junts per Catalunya—, també és natural de Terrassa. De fet, el mateix Miquel Sàmper, cap de files de JxCat a Terrassa, ha admès que el posicionament dels presos i exiliats independentistes, sobretot Josep Rull i Lluís Puig, al costat de Puigdemont, ha pesat en el moviment final.

Comín reconeix les desavinences entre JxCat i ERC

En un altre ordre de coses, però encara en referència als moviments polítics en el camp de l'independentisme, l'exconseller de la Generalitat i actual eurodiputat de JxCat Toni Comín ha reconegut obertament les desavinences entre la seva actual formació i ERC i les ha comparat amb la relació dels Estats Units amb la desapareguda URSS. «Hem començat la guerra freda», ha dit durant un col·loqui a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada de Conflent. «Almenys els russos i els americans es van preocupar primer de guanyar la guerra contra els alemanys», ha lamentat. Comín ha proposat que ja que «no hi haurà unitat electoral», que els partits sobiranistes siguin «meridianament clars» a l'hora d'explicar com pensen assolir la independència de Catalunya.