Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen

El científic que ho ha encertat tot de la Covid-19 veu una solució: «12 mesos»

Un matemàtic britànic proposa un aïllament social d'almenys un any per posar fi a la pandèmia

Personal sanitari pren mostres a un treballador del polígon de Sant Quirze del Vallès per fer un test d'antígen
Un científic britànic alerta de l'única mesura per aturar la Covid-19 | ACN

Luthais McCash, un expert matemàtic britànic especialitzat en biologia matemàtica, ha llançat una nova recomanació d'ordre mundial que podrà sorprendre a molts, però que segons ell seria l'única manera de posar fi definitivament a la pandèmia. En el seu moment, aquest investigador de la Universitat de Leicester, va predir amb models matemàtics com evolucionaria la pandèmia de la Covid-19 i va encertar.

 

McCash ha assegurat al diari britànic 'The Mirror', que l'única manera de frenar la pandèmia i acabar definitivament amb el coronavirus és decretant un confinament dur d'almenys un any. «La pandèmia mai acabarà si no optem per una estratègia de supressió. Necessitem aturar-ho tot. Necessitem un confinament de 12 mesos. Entenc que això tindrà un efecte massiu en els ingressos de les persones, en la vida de les persones, però això és el que es necessita», ha assegurat.

 

McCash ha lamentat que el primer confinament s'aixequés massa aviat, el que suposarà conviure amb el virus per un període mínim de dos anys. És per això que ha manifestat que un any és el temps que es necessita tant per reduir el moviment com perquè s'elimini el virus. 

La vacuna no serà la solució

El científic també s'ha mostrat molt prudent amb la funció de les vacunes per frenar el coronavirus, ja que assegura que aquest remei no serà suficient, ja que caldria que al voltant del 80% de la població estigués vacunada per tal de frenar el virus. 

 

En aquest sentit, ha recordat que un terç dels britànics posa en dubte la vacuna i no sap si es vacunarà i que per tant, no es pot esperar que la vacuna ho resolgui tot: «Dir que la vacuna ho solucionarà tot, és posar tots els ous en una sola cistella. No sabem com són d'efectives ni quantes persones se les posaran».

 

És per això que ha convidat a la població a extremar les mesures preventives per contenir el virus, així com l'ús de la mascareta, rentar-se les mans i el distanciament social:«Crec que la gent hauria de distanciar-se socialment, fer servir mascaretes, estar atents, treballar junts en el sentit en què pensis: 'si estàs en una botiga i no estàs fent servir mascareta, estàs posant a tothom en risc'», ha recordat.

L'OMS es pronuncia en la mateixa línia

Fa tan sols uns dies, i davant l'anunci de diverses farmacèutiques de la posada a punt de les seves vacunes, l'OMS es va pronunciar avisant que la vacuna no serà la solució definitiva. Referent a això, Michael Ryan, director d'Emergències Sanitàries de l'OMS, va assegurar: «Esperem que la vacunació serveixi per controlar la transmissió del virus, però fins que no sapiguem com funcionen en la vida real o tinguem més detalls sobre la forma en què el virus es transmet, no podem pensar que amb l'arribada de les vacunes es pot erradicar el virus».

 

L'OMS també va alertar de la necessitat d'adjudicar els primers lots de vacunes a la població més exposada, com els sanitaris, de manera que la vacuna trigarà a arribar a la resta de la població. Tot i això, quan arribi, caldrà seguir controlant els sectors de població que més participen en els contagis: «S'ha d'anar amb molta cura, ja que sempre que hi hagi el potencial d'una persona supercontagiadora ens arrisquem que hi hagi una transmissió encara que existeixi una campanya de vacunació», va assenyalar Michael Ryan.