La científica xinesa que va fugir del seu país revela per fi l'origen del Coronavirus

Yan Li-Meng trenca el seu silenci i assegura conèixer com va sorgir el virus

Un científic duent unes mostres en un laboratori d'investigació sobre el Coronavirus
Yan Li-Meng assegura que el virus va ser fabricat en un laboratori xinès | EP

La científica xinesa Yan Li-Meng s'ha fet famosa per fugir del seu país i explicar la veritat sobre el sorgiment del Coronavirus. En un primer moment, només havia donat petits detalls sobre el SARS-CoV-2 però es negava a explicar d'on havia sortit aquest virus que va aparèixer a la Xina el desembre del 2019.

La viròloga per fi ha trencat el seu silenci i ha decidit explicar-ho tot. Així doncs, Li-Meng ha afirmat que la Covid-19 es va fabricar en un laboratori militar pertanyent a l'Exèrcit Popular d'Alliberament del Partit Comunista Xinès. La científica ha reconegut que no havia fet pública abans la informació perquè tenia por que la matessin o la fessin desaparèixer, ja que ha rebut moltes amenaces per tota la informació que coneix sobre l'origen del virus.

Fabricat en un laboratori militar

La viròloga va descobrir l'origen de la Covid-19 mentre analitzava la transmissió d'aquest patogen a l'Escola de Salut Pública de Hong Kong on va veure que el virus provenia d'un laboratori vinculat a l'exèrcit xinès. La científica ja havia acusat al govern xinès d'encobrir el brot inicial que es va produir a Wuhan. A més, va assegurar que havia vist exposats al virus altament contagiós a metges i pacients.

Els superiors de Li-Meng no la van creure i quan va començar a indagar més va rebre amenaces: «No traspassis la línia vermella», li van dir. La científica explica que va arribar a ser rellevada de les seves funcions pel seu cap. Després d'això va decidir abandonar el país per explicar la veritat del Coronavirus, sempre segons ha explicat ella.

No obstant això, la Universitat de Hong Kong sosté que Li-Meng no va realitzar cap investigació sobre la transmissió de la malaltia el 2019 i 2020, i que les seves afirmacions no concorden amb els fets.

Greus acusacions cap al govern xinès

L'abril del 2020 Li-Meng arribava als Estats Units i es va fer famosa per les declaracions que va compartir a Fox News on va explicar part de la seva història. La científica va explicar que el seu cap li va demanar que realitzés una investigació secreta sobre un nou virus semblant a la SARS a Wuhan al 31 de desembre. Amb aquesta investigació i a través de diversos dels seus contactes va anar descobrint la incòmoda realitat.

Les afirmacions de Li-Meng suposen un greu problema d'imatge per al govern xinès, que des de l'inici de la pandèmia tracta de desmuntar les acusacions i els seus intents de frenar les senyals d'alarma durant les primeres setmanes del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari