Fecasarm demana posar fi al tancament de discoteques i reobrir els locals el divendres

Han presentat una instància a Salut per reclamar que es dialogui amb el sector

Imatge d'arxiu d'una festa
Des de Fecasarm assenyalen que prorrogar la prohibició «portarà a la ruïna a milers de famílies» | Pixabay

La Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecasarm) ha demanat al Govern que no prorrogui el tancament de discoteques i permeti la reobertura de les sales de festes aquest divendres. La patronal demana poder obrir el 7 d'agost, quan expira el termini de 15 dies de la suspensió de les activitats de les discoteques i sales de festes.

En un comunicat, Fecasarm assegura que va proposar aquest dilluns a la Generalitat poder reprendre la taula de treball per pactar la reobertura de les discoteques, sense obtenir resposta. Per aquest motiu, han presentat una instància davant el Departament de Salut que reclama que dialoguin amb el sector «abans de decidir res», ja que prorrogar la prohibició «portarà a la ruïna a milers de famílies», diuen.

La patronal reclama que es permeti de nou el funcionament de les sales de festes amb les mesures aprovades després del confinament, és a dir, sense pista de ball, amb taules i cadires, i amb un aforament del 50% i si funciona amb reservats amb l'obligació de registrar-se prèviament. En qualsevol cas, demanen deixar fora de la prohibició totes les activitats amb llicència de discoteca o similar a l'aire lliure per tal que puguin treballar amb format de taules i cadires i amb un 75% d'aforament.

Salut preveu fer unes 9.000 proves PCR aquesta setmana

Després de l'augment de contagis que s'ha produït al Vallès Occidental, Salut preveu realitzar un cribratge a unes 9.000 persones de Ripollet, Sabadell i Terrassa, durant aquesta setmana, per poder detectar casos de coronavirus.

Preveuen fer unes 2.000 PCR amb un porta a porta en determinats barris de Ripollet i també instal·lar-hi una carpa. En el cas de Sabadell i Terrassa, muntaran unes carpes on s'oferirà la possibilitat de fer-se la prova.

Per la seva part, investigadors del grup de recerca de biologia computacional de la UPC, el BIOCOMSC, han informat sobre l’evolució del virus al Vallès i han advertit que les expectatives no són bones. Els investigadors han manifestat que la propagació de la Covid-19 al Vallès Occidental i Oriental se situa actualment al voltant de 2 després de patir «un empitjorament fort». És a dir, cada infectat contagia a dues persones quelcom que fa que sigui tan difícil controlar l'origen dels brots.


Comentaris

envia el comentari