Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus

Salut preveu fer unes 9.000 proves PCR aquesta setmana amb un porta a porta

La situació ha empitjorat

Imatge d'una carpa de suport al carrer per la crisi del coronavirus
S'habilitaran carpes per poder fer proves a més persones | Catalunya Diari

Salut  preveu fer aquesta setmana un cribratge a unes 9.000 persones de Ripollet, Sabadell i Terrassa,  municipis del Vallès Occidental, per detectar casos de coronavirus després d'un augment de contagis.

A Ripollet, preveuen unes  2.000 PCR  amb un porta a porta en determinats barris i amb la instal·lació d'una carpa. A Sabadell i Terrassa, muntaran unes carpes  on oferiran la possibilitat de fer-se la prova.

«És una estratègia diferent a les que hem seguit fins ara. No és només pensar en mesures[restrictives], que no descartem, sinó en una cerca molt més proactiva», destaca el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Sobre la situació a Catalunya, ha advertit que, si bé la taxa d'incidència ha baixat en els darrers dies, cal «millorar molt més».

Tot i això,  investigadors del grup de recerca de biologia computacional de la UPC, el BIOCOMSC, han informat sobre l’evolució del virus al Vallès i les expectatives no són bones. Segons anuncien, la propagació de la Covid-19 al Vallès Occidental i Oriental se situa actualment al voltant de 2 després de patir «un empitjorament fort». Això, traduït a un idioma més senzill, significa que cada infectat contagia a dues persones, raó per la qual està sent tan difícil controlar l’origen dels brots.

Terrassa prepara mesures urgents de més a més

Terrassa activarà un equip de seguretat privada per informar la ciutadania sobre la Covid-19 i intensificarà la neteja d'espais públics amb aigua per evitar concentracions de gent.

L'alcalde, Jordi Ballart, ha explicat que aquestes són algunes de les mesures que el govern local implementarà per frenar l'increment de casos positius que s'han registrat en la darrera setmana. «Hem passat de 79 a 150, el que significa que la xifra s'ha duplicat», ha reconegut el batlle que ha apel·lat a la «responsabilitat ciutadana».

En paral·lel, Salut instal·larà dues carpes  a les zones pròximes als CAP Rambla, Est i el Nord, per fer 1.500 testos massius. Tot plegat mentre el Govern acaba de determinar si la localitat ha de passar al nivell 3.

L'increment de positius de Covid-19 que en la darrera setmana s'ha registrat a Terrassa, ha disparat les alarmes a la cocapital del Vallès Occidental. El govern local ha intensificat les mesures per «frenar la tendència a l'alça», ja que en només set dies la població ha passat de 79 a 150 contagiats.