Vídeo impactant: Espectacular explosió a Beirut amb edificis destruïts i molts ferits

El ministre de Sanitat, Hamad Hassan, ha anunciat que hi ha «molts ferits i abundants danys materials»

Explosió a Beirut el 4 d'agost de 2020
La capital libanesa ha patit una gran explosió | Twitter

Una forta explosió ha sacsejat aquest dimarts la capital libanesa, sobre la qual s'eleva una gran columna de fum de color vermellós. Aquesta s'ha originat en un magatzem d'explosius del port de Beirut, ha informat l'Agència Nacional de Notícies.

Segons l'agència estatal, l'incendi inicial ha començat prop de les sitges de blat del port, en un magatzem d'explosius, la qual ha provocat una forta deflagració que s'ha pogut escoltar arreu de la ciutat i els seus suburbis.

Gran columna de fum

Els vídeos que circulen en xarxes socials mostren una explosió i una gran columna de fum a la zona, prèvia a una segona deflagració de major potència. Com pot apreciar-se en les imatges, l'explosió crea un gran ona expansiva que arriba a destruir fins i tot els edificis més propers a la zona en què ha succeït.

Hauria explotat una sitja del port

Fonts citades per l'agència estatal libanesa de notícies, NNA, han assenyalat que l'incident hauria tingut lloc en una sitja del port que acull una fàbrica de focs artificials, tot i que no hi ha versió oficial de l'esdeveniment.

Les autoritats libaneses no s'han pronunciat de moment sobre el que ha passat i es desconeix si es tracta d'un accident o d'un atemptat. Tampoc s'han donat per ara dades de morts o ferits, però al llarg de la tarda es coneixeran més detalls sobre els fets esdevinguts. No obstant això, el ministre de Sanitat, Hamad Hassan, ha anunciat que hi ha «molts ferits i abundants danys materials».


Comentaris

envia el comentari