Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'emblema de Nissan a la planta de la Zona Franca de Barcelona

Treball anuncia una reunió d'última hora per trobar una solució al conflicte de Nissan

Aquest dimarts finalitza el termini que l'empresa va donar als treballadors perquè acceptessin la seva oferta final

L'emblema de Nissan a la planta de la Zona Franca de Barcelona
El departament de Treball anuncia una reunió 'in extremis' per aconseguir un acord a Nissan | acn

El Departament de Treball  té previst convocar al llarg d'aquesta tarda una nova reunió de mediació entre la direcció de Nissan  i els sindicats per intentar acostar posicions, segons fonts coneixedores de la negociació. La trobada es produirà després de l'oferta final que va fer l'empresa automobilística divendres passat i que els directius de Nissan donessin de termini fins aquest dimarts.

De fet, el període oficial de  consultes va finalitzar fa quatre dies. Les dues parts es troben ara dins de la pròrrogatàcita que s'han donat per tal de trobar una sortida acordada al conflicte. L'alternativa, sinó, seria la impugnació de l'ERO, que afecta més de 2.500 treballadors, i la judicialització de l'expedient de regulació.

Els treballadors segueixen negant-se a acceptar el «xantatge» de Nissan

De moment, aquest matí la mediació ha mantingut amb els representants dels  treballadors, en què s'han reafirmat en la seva negativa a acceptar la darrera proposta de l'empresa, que han qualificat de «xantatge». Com a requisits «bàsics i irrenunciables», fonts sindicals han assenyalat que no hi hagi cap acomiadament traumàtic mentre les plantes estiguin operatives, la creació d'una mesa de reindustrialització  en què els comitès d'empresa intervinguin activament i la garantia que l'empresa assegurarà el futur.

Pla obert dels treballadors de Nissan caminant als voltants de la fàbrica de la Zona Franca en un acte de protesta el 28 de maig del 2020
Treballadors de Nissan durant una de les mobilitzacions contra el tancament de la Zona Franca | ACN

La Generalitat intenta acostar posicions, però l'acord sembla molt llunyà

A banda els treballadors volen estar segurs que es proporcionaran els actius a les eventuals noves inversions que puguin sorgir en el lloc de Nissan. En un comunicat, el comitè d'empresa també assegura que al llarg de les pròximes hores seguirà «forçant» administracions i Nissan per arribar a un acord que garanteixi el futur industrial per als treballadors de les plantes de l'automobilística a Catalunya  i els seus proveïdors i empreses subcontractades.


Per la seva banda, la mediació de la Generalitat  també tenia previst mantenir una trobada per separat amb els responsables de la companyia  amb el mateix objectiu d'acostar posicions  entre les parts.