Nou cas de coronavirus en un campus infantil: 10 nens aïllats a la Selva

Segons el protocol establert en aquests casos, a totes les persones aïllades se'ls farà una prova PCR

Imatge d'una nena petita aguantant una mascareta
Nou cas de coronavirus en un campus infantil: 10 nens aïllats a la Selva | Catalunya Diari

Un nou cas de coronavirus detectat en un campus infantil a Catalunya ha obligat a posar tres monitors i deu nens en quarantena a Lloret de Mar, a la Selva. Segons ha informat el Departament de Salut, un monitor del casal va donar positiu i es va aïllar tres companys i els deu nens que estaven a càrrec seu. 

Segons el protocol establert en aquests casos, a totes les persones aïllades se'ls farà una prova PCR de control, i mentre no tinguin els resultats hauran de quedar-se en quarantena. 

El de Lloret se suma a la resta de casos similars que s'han detectat en l'últim mes a Catalunya, on els campus infantils s'han convertit en un dels llocs on s'han anat detectant casos de Covid-19, obligant a aïllar grups de nens. 

Només a Girona, les poblacions d'Olot, de Cassà de la Selva, l'Armentera, Salt i Ripoll han hagut d'aïllar desenes d'infants en l'últim mes perquè un monitor o personal del casal d'estiu on estaven havia donat positiu en la prova. 

Baixen els contagis a Catalunya però augmenten les morts per Covid-19

Les dades publicades ahir pel Departament de Salut han mostrat una lleugera baixada en el nombre de contagis que s'estan produint a Catalunya en els últims dies. Dimarts, 4 d'agost, es van detectar 622 nous casos, la meitat que dilluns, i la situació a les zones més afectades pels brots sembla que podria estar començant a estabilitzar-se, és a dir, que les restriccions estarien funcionant. 

La mala notícia, però, és que les morts per coronavirus es van disparar el dimarts, amb 30 noves defuncions, quan dilluns se n'havien reportat sis. L'augment de mortalitat ara coincidiria amb l'augment de casos que es va viure fa un parell de setmanes. 

Sobre el risc de rebrot, les dades també mostren un descens en la majoria de les zones més afectades de la pandèmia fins ara, tot i que en altres zones està augmentant. Així, el risc de rebrot a tot Catalunya és de 155,87, una mica més baix que el 159,13 del dia anterior, però segueix molt per sota de 100, quan es considera que el risc és alt. 

Mentre que a l'àrea de Lleida, part de l'àrea metropolitana de Barcelona i els municipis de Figueres i Vilafant estan veient que la situació, de mica en mica, s'està controlant, altres zones del país estan en clar augment de casos, com ara el Vallès Occidental

Sabadell, Terrassa i Ripollet ja han anunciat que, conjuntament amb Salut, faran un cribratge massiu de proves PCR per detectar més casos davant l'augment dels últims dies. La decisió s'ha pres per evitar imposar mesures restrictives com les que sí que s'han aplicat en altres zones.


Comentaris

envia el comentari