Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un científico con el test del coronavirus.

Els científics responen sobre si els infectats per coronavirus podran tornar-se a contagiar

Un grup de científics d'un centre sud-coreà ha dut a terme una investigació després de diversos casos de pacients que van tornar a donar positiu

Un científic amb el test del coronavirus
Els científics asseguren que les reinfeccions serien falsos negatius que han estat donats d'alta | CatalunyaDiari.cat

Fa unes setmanes saltaven les alarmes a  Corea de Sud per diversos casos de persones que, després de ser donades d'alta, tornaven a presentar símptomes de coronavirus. La preocupació a la comunitat científica va ser latent des del primer moment, ja que la possibilitat de reinfectar  complicava molt les coses a l'hora de garantir la immunitat a la malaltia i veure el final de túnel de la pandèmia.

No obstant això, les investigacions que han realitzat un grup de científics del centre sud-coreà per al Control i Prevenció de Malalties (KCDC) han rebutjat la possibilitat de reinfecció.

Errors en els test de diagnòstic

La investigació ha conclòs que els casos de possibles reinfectats detectats a Corea de Sud, Xina i el Japó corresponen a les fallades en les proves de diagnòstic que afirmaven que ja estaven curats.

Segons ha explicat el cap responsable de l'estudi, Oh Myoung-do, en una entrevista a 'The Times', les proves realitzades a aquests pacients recuperats de la Covid-19 no van ser capaços de diferenciar entre les «cadenes vives» de virus i «les empremtes inofensives» que poden romandre en el cos d'algú ja recuperat.

D'aquesta manera, els resultats positius en persones recuperades es deuen a la detecció de «fragments de virus» que romanen en l'organisme, però que no poden tornar a infectar la persona ni encomanar a tercers.

[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Ni infecció crònica ni recurrència

En un comunicat, els científics van explicar que «els fragments d'ARN encara poden existir en una cèl·lula fins i tot si el virus està inactiu. És més probable que aquells que van donar positiu novament registressin ARN de virus que ja ha estat inactivat», ja que aquest «es pot detectar amb proves de PCR un o dos mesos després de l'eliminació de la cèl·lula».

El coronavirus, a diferència d'altres virus com el VIH o la varicel·la, roman fora del nucli de la cèl·lula hoste, el que significa que el virus «no causa infecció crònica o recurrència» expliquen els investigadors.

Aquest estudi suposa una gran esperança per a la tornada a la completa normalitat. Si realment les persones recuperades s'immunitzen contra el virus de manera permanent, la possibilitat de crear la desitjada immunitat de grup i acabar definitivament amb la pandèmia està més a prop que mai.