Osteoporosi

Els científics ho confirmen: el popular aliment que fa créixer els músculs i ossos

Si et preocupa la salut dels teus músculs i ossos, no et pots perdre quin és l'aliment estrella que et serà de gran ajuda en aquest sentit.

Sempre que comencem un nou any, és habitual que ens proposem millorar la nostra salut i estat físic. I és que l'alimentació pot ser de moltíssima ajuda a l'hora de millorar i augmentar la nostra massa muscular, com passa amb l'aliment sobre què et parlarem…

 

Tot i que hi ha molts aliments coneguts i reconeguts per les seves qualitats a l'hora d'ajudar-nos a augmentar la massa muscular, aquest aliment en concret segurament et sorprendrà.

 

I és que la Universitat Estatal d'Oklahoma ha dut a terme un estudi on ha constatat els diferents beneficis que podria proporcionar un aliment que habitualment s'associa amb la protecció del restrenyiment.

 

Quin és l'aliment desconegut ideal per protegir els músculs i els ossos?

 

Efectivament, es tractaria de les prunes panses, que són prunes seques que han estat deshidratades mitjançant un procés d'assecatge al sol. Aquest procés redueix el contingut d'aigua de la fruita i la concentra en sucres, cosa que li dona un sabor dolç i n'augmenta la durabilitat.

 

Les prunes panses són comunament utilitzades en rebosteria, fleca, com 'snack' o per afegir-los a iogurts o cereals. A més del sabor deliciós, també són una bona font de fibra, de vitamina K i minerals com el ferro i el potassi. Tot i això, recentment s'ha trobat que també són molt útils a l'hora de prevenir els efectes de l'osteoporosi, ja que són riques en ferro, carbohidrats, antioxidants i potassi.

 

Imatge d'unes prunes deshidratades
Les prunes panses estan plenes de minerals i són ideals per als ossos i per als músculs | GETTY IMAGES

 

Per què ajuden els ossos i músculs?

 

Per ser precisos, s'ha descobert que les prunes panses ajuden a incrementar les concentracions de factor de creixement insulínic tipus 1 (IGF-1), una proteïna que s'encarrega de regular els diferents efectes de l'hormona del creixement.

 

La veritat és que aquesta proteïna també fomenta el desenvolupament no només del teixit ossi, sinó també del muscular. Per això, es fa servir en tractaments preventius de l'osteoporosi.

 

Segons els experts, el més aconsellable seria prendre una porció d'almenys sis prunes panses cada dia, no superant aquesta quantitat, ja que en contenir sorbitol podria originar problemes a l'intestí, especialment quan es consumeix en grans quantitats.

 

D'altra banda, n'hi ha que recomana consumir les prunes panses amb llet, una opció aconsellada a l'hora de prevenir i evitar el restrenyiment. Per això, com veiem, en realitat els seus beneficis tant nutritius com preventius són força diferents.

 

Imatge d'unes prunes panses
Són tant nutritives com delicioses | GETTY IMAGES

 

Quins altres consells cal tenir en compte a l'hora de cuidar i augmentar els nostres músculs?

 

Hi ha altres consells que poden ser molt útils a l'hora d'augmentar la nostra massa muscular. Fer exercicis de força és el més important, com l'aixecament de pesos i els exercicis de resistència.

 

També es recomana consumir prou proteïnes, atès que són essencials per al creixement muscular. S'aconsella incloure fonts de proteïnes d'alta qualitat com ara carn, ous, peix, lactis i llegums.

Això però, no vol dir que consumim proteïnes en excés, perquè pot ser molt negatiu per a la nostra salut. Al contrari, és més recomanable fer una dieta balancejada, amb proteïnes de qualitat, greixos saludables i carbohidrats complexos.

 

També hem de descansar de manera adequada. Per què? Perquè un bon descans és primordial per aconseguir que els músculs es desenvolupin i es recuperin completament. Assegura-t, doncs, de dormir prou hores cada nit.

 

 

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp