Centenars de veus més que autoritzades es reuneixen fins al pròxim 13 de desembre a Madrid amb l'encàrrec i l'objectiu de posar fil a l'agulla i materialitzar acords que permetin lluitar contra la crisi climàtica que pateix el planeta i que, tot apunta, va camí d'agreujar-se en el futur imminent. I entre elles, la de diversos experts en la matèria de la Universitat Rovira i Virgili (URV), representada en la figura de docents, investigadors, doctorands i alumnes del Màster de Dret Ambiental.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
Els investigadors seleccionats, que pertanyen a branques ben diverses, es mostren oberts a «compartir l'experiència i els coneixements propis» en el marc de la cimera per tal d'afegir el seu granet de sorra a l'hora de «contribuir a la presa de decisions» de les accions que caldrà esperonar a escala global per reaccionar contra l'emergència que amenaça el planeta, tal com ha comunicat la mateixa universitat pública de la regió de Tarragona.
Un grup d'investigadors de la URV reivindiquen el potencial de la recerca en la cimera pel clima del COP25
Figures com la del responsable del pla de Medi Ambient de la URV, Toni de la Torre, la del vicerector de Recerca, Francesc Díaz, o la de la investigadora en dret ambiental Susana Borràs són alguns dels noms propis que connecten Tarragona a la cimera de Madrid. La delegació coincideix a reivindicar «la recerca de les universitats» com a valor a potenciar per trobar solucions a l'emergència en matèries com «reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, reduir el consum d'energia» o presentar la crisi del clima com «una crisi de justícia i dels drets humans».
En una entrevista recent amb TarragonaDigital, Borràs ja va advertir que «el canvi climàtic ens planteja una sèrie de reptes de primera magnitud que requereixen l'aplicació de mesures urgents», va reflexionar que «hem generat un escenari realment preocupant que ara ens toca mirar de revertir» i va concloure que «és del tot necessari adaptar el nostre nivell de consum a una nova realitat que ja no permet seguir el ritme de les darreres dècades».