Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Vista general de Taüll

Cinc pobles d'Espanya que ofereixen casa gratis i feina

Diversos pobles prenen mesures extremes per frenar la despoblació de l'Espanya rural

L'Espanya rural està passant per una de les seves pitjors etapes. Els habitants de molts pobles han pres la decisió de mudar-se a les capitals a la recerca de millorar-ne la qualitat de vida.

Per això molts pobles d'Espanya busquen desesperadament famílies que vulguin viure al seu territori. Per aquest motiu, estan posant en pràctica iniciatives atractives per cridar l'atenció de la ciutadania.

Portell de Morella
Portel de Morella ofereix casa i feina | Google maps: J. Ignacio del Saz

Molts municipis estan oferint casa i feina a canvi d'empadronar-s'hi. Però aquestes no són els únics benèfics que podries obtenir. Alguns pobles també estan donant un altre tipus d'ajuts, com el préstec de llibres escolars.

Portell. Casa i ocupació per 50 euros al mes

L'Ajuntament Portell ha decidit posar en marxa aquesta iniciativa per repoblar aquest preciós poble situat entre Aragó i el País Valencià.

Per només 50 euros al mes, una família podrà tenir una casa amb totes les comoditats per viure i la feina assegurada.

Aquesta oferta no ha passat desapercebuda i moltes famílies de Castelló, València, Galícia, Madrid o Cantàbria ja s'han ficat en contacte amb la localitat.

Totes les persones interessades en aquesta oferta han de parlar amb l'Ajuntament de Portell i després seran entrevistades per conèixer si compleixen els requisits sol·licitats.

Briongos de Cervera cerca un perfil concret

Actualment, la localitat de Briongos de Cervera només compta amb uns 30 veïns empadronats. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha començat un projecte de repoblació de la zona.

Però aquest cop, el poble busca un perfil en concret. Per poder beneficiar-se d'aquesta oferta has de complir el requisit següent: ser una parella amb fills i ramat de cabres.

Per la seva banda, l'Ajuntament està disposat a cedir, a un preu simbòlic, un pavelló de 600 metres perquè la família hi instal·li el ramat.

Benuza, un poble de Lleó en risc de despoblació

Situat a la comarca de La Cabrera, aquest poble de Lleó busca, desesperadament, famílies que tornin al poble la vida que ha perdut en els darrers anys.

Per evitar el tancament del centre escolar CRA Santa Ana, el municipi donarà prioritat a les parelles amb fills petits.

Benuza
Benuza, situat a Castella i Lleó, ofereix feina | Google maps

Amb la intenció de millorar la vida al poble, l'Ajuntament de Benuza ofereix feina a tothom que hi vulgui viure. A més, aquests nous habitants es podran beneficiar d'altres ajudes com el préstec de llibres escolars.

Entre els diferents llocs laborals, Benuza ofereix feina a pedreres de pissarra, cura de persones grans o assistència de persones amb necessitats específiques.

Sant Román de Cameros ofereix feina i casa rural

Sant Román de Cameros ofereix feina i casa rural per a famílies amb menors a càrrec seu. L'única intenció d'aquesta proposta és augmentar la població per evitar el deteriorament de la localitat.

Avui en dia, aquest poble de La Rioja compta amb una escola, centre de salut, restaurant, bars, piscines, biblioteca, a més d'altres establiments i locals comercials.

Amb aquesta atractiva iniciativa, l'Ajuntament de Sant Román de Cameros pretén aconseguir, com a mínim, que vuit persones decideixin mudar-se al seu bell poble.

Aquest pla ofereix casa rural amb totes les comoditats necessàries per viure, a més un contracte treball de diversos mesos. Els interessats tenen tota la informació necessària a la pàgina web del municipi.

Cartajima ofereix casa i feina a famílies

Aquesta localitat malaguenya de tan sols 250 habitants necessita augmentar la població urgentment. Amb la intenció de salvar l'escola del municipi, Cartajima posa a disposició de famílies amb nens petits, casa i feina assegurada.

L'únic col·legi de la zona té una preocupant falta de nens, i això pot provocar el tancament imminent de les seves instal·lacions. Si no aconsegueixen que la matriculació d'estudiants en edat escolar augmenti, hauran de dir adéu a la seva escola.

Cartajima
Cartajima és un poble de Màlaga que també ofereix feina i casa | Google maps: Benoit Penant

Abonant un cost simbòlic, les famílies amb petits d'entre 3 i 12 anys que vulguin residir en aquesta localitat es podran beneficiar d'aquesta campanya atractiva.

Els treballs estaran directament relacionats amb el camp i el manteniment de la localitat. Les persones interessades en aquesta proposta s'hauran de posar en contacte amb el Consistori, presentar el currículum vitae dels adults i citar-ne el nombre de membres.