Imagen de un armario con camisetas básicas

Els 5 trucs més útils per deixar la teva casa súper ordenada

Si necessites posar ordre en la teva ment i en la teva llar, aquestes són les claus que necessites

Avui us portem 5 trucs perquè la teva casa estigui sempre ordenada. Sabem que no és fàcil mantenir la casa organitzada, és una cosa que ens costa a tots i a totes. Però admetem que sentim molta pau quan veiem que tots els racons de la nostra llar estan ordenats.

I és que ja ho va dir Casa Kondo, «una habitació caòtica és el reflex d'una ment caòtica. Res de guardar les coses 'per si de cas'. La vida és molt més senzilla».

Tot i que sabem que això no és una cosa fàcil, sigui per la manca de temps o, per exemple, perquè tens a algun petit a casa teva, sabem que no és impossible. I, com volem que et sentis genial a casa teva, creiem que aquests trucs et van a ajudar (i molt) a mantenir la teva casa (i la teva ment) neta i ordenada.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de (@ nuestravida.co) el

1. Desfés-te d'allò que no et faci feliç

El desordre de la nostra llar està molt relacionat amb l'excés d'objectes innecessaris que tenim. I és que, cada vegada que ens posem a ordenar, no ens preguntem 'de veritat em fa falta això?'; simplement ho posem en un lloc, sabent que no li traurem cap partit.

Segons Casa Kondo, un mètode infal·lible per fer neteja (també es pot a la roba del nostre armari) és agafar l'objecte en qüestió i preguntar-te 'Aquest objecte em fa feliç?'. Si la resposta és sí, has de quedar-te'l. Si no, ja saps el que has de fer: no ho necessites, així que dóna-ho algú que ho necessiti. Un bon truc seria desfer-te cada dia d'un objecte que no necessites.

2. Escull llocs fixos per als teus objectes

Jo sóc la primera que deixa les seves pertinences cada dia en un lloc. Això, a més que no ajuda a mantenir un ordre, fa que les perdi amb facilitat. L'exemple perfecte serien les ulleres o les claus. Arribes a casa i, com cada dia, deixes les claus en algun racó que ni tan sols recordes l'endemà.

I, si això passa quan tens pressa per sortir de casa, es converteix en tota una odissea que acaba posant-te de mal humor, alguna cosa que és molt innecessari. Doncs bé, això es pot solucionar si comences a fixar llocs per a cada objecte. Així, cada vegada que els busquis, sabràs a on anar. Casa Kondo, per la seva banda, aconsella organitzar els objectes per categories.

3. Doblega la teva roba en vertical

Com ja és l'època de canviar el nostre armari, guardar la nostra roba de primavera-estiu i treure la de tardor-hivern, aquest consell et vindrà de perles. Segons ha dit Casa Kondo, tot allò que es pot guardar de peu, també es pot doblar en vertical. Doblegant en vertical teva roba podràs aconseguir molt més espai de què tens i, a més, és un goig obrir el teu armari i els teus calaixos i trobar en un segon la peça que busques.

4. Abans de dormir, ordena

Sí, ho sé: fa molta mandra pensar a ordenar abans de dormir. Però només n'hi ha prou amb dedicar-li 5, 10 o 15 minuts (el que tu vulguis) a posar al seu lloc aquells objectes que sols utilitzar amb més freqüència. Per exemple, l'ordinador portàtil o la tablet, l'agenda o el planificador. Quan t'aixequis l'endemà, agrairàs haver posat en ordre tot i t'aixecaràs de millor humor.

5. Fes-te amb caixes o organitzadors

Encara que sembli una ximpleria, tenir organitzadors on guardar aquells objectes que no faràs servir durant una llarga temporada és una cosa molt important. Per exemple, pots guardar tota la roba d'estiu en caixes i guardar-fins a l'any següent.

I, així, s'evita que ocupin espai en el teu armari. Això passa amb tots els objectes que t'imaginis: si tens, per exemple, factures, pots guardar-les totes en una caixa i etiquetar-les. Així, també se't farà més fàcil trobar-les quan les necessitis.