Oficials de quarentena desinfectant una residència d'estudiants a Gwangju, a la Xina

Salut confirma més d'una cinquantena de persones aïllades a Catalunya

El departament estudia els cercles socials de la tercera infectada per aplicar el protocol

La conselleria de Salut de la Generalitat  ha confirmat que actualment hi ha més d'una cinquantena de persones en  aïllament domiciliari  a Catalunya. Res fora del previst en el protocol de la crisi del coronavirus. D'aquestes persones, segons informa 'El Caso', un total de 38 estan relacionades amb la dona italiana de 36 anys que va donar positiu en les proves, convertint-se en el primer cas a Catalunya.

Els altres catorze van mantenir contacte estret amb el jove de 22 anys, diagnosticat ahir dimecres, 26 de febrer. Tots dos pacients, per això, evolucionen favorablement a l'Hospital Clínic  de Barcelona. Després de confirmar-se el tercer cas al territori, una noia de 22 anys de Tenerife, s'estan estudiant el cercle social i familiar de la infectada per si cal seguir el mateix protocol com amb els dos primers pacients.

Aïllats a l'Hospital de Mataró

Paral·lelament, diversos pacients es troben en aquests moments en aïllament a l'Hospital de Mataró, a l'espera que les proves confirmin o desmenteixen que tenen coronavirus.

Des del centre sanitari, segons explica 'El Periódico', no s'ha volgut concretar el nombre de pacients, però sí que se sap amb certesa que els pacients es troben ingressats i no tenen cap mena de contacte amb l'exterior. Tots ells presenten símptomes  associats, entre altres patologies, com tos, febre  i altres quadres similars. A més, han tornat recentment de països on el virus s'ha assentat, com a la Xina o Itàlia, o han estat amb contacte amb persones infectades que han viatjat a aquests indrets.

També et pot interessar...