Els cinemes Albèniz de Girona reben els últims espectadors abans de tancar fins al gener per les pèrdues

Els responsables han hagut d'anul·lar l'última sessió d'aquest diumenge pel toc de queda

L'exterior dels cines Albèniz de Girona amb espectadors a punt d'entrar
Els cines Albèniz de Girona amb espectadors a punt d'entrar a l'última sessió | ACN

Els cinemes Albèniz de Girona han rebut aquest diumenge a la tarda els seus darrers espectadors abans de tancar fins al pròxim gener. Segons han informat fonts del cinema, el motiu per abaixar la persiana temporalment és que el negoci porta obrint amb pèrdues des dels darrers tres mesos.

Josep Maria Pallàs, el responsable de programació, explica que el principal problema és que no hi ha estrenes, perquè el sector a Estats Units està aturat. Això ha fet caure el nombre de clients fins al punt que ha obligat a tancar durant aquests mesos. «Com a molt estarem tancats fins al 31 de gener per tenir cobertura dels ERTO, però si podem obrir abans, ho farem», assenyala.

El responsable de programació dels Albèniz espera que d'aquí a tres mesos puguin tornar, perquè «confiem que estarem millor de la pandèmia», i ha volgut remarcar: «La clau és que es pugui traslladar de nou un missatge de tranquil·litat. Aleshores nosaltres ho tindrem més fàcil». L'últim dia d'obertura dels cinemes ha coincidit amb l'aprovació de l'estat d'alarma i el toc de queda. Per això, els responsables dels Albèniz han hagut de cancel·lar l'última sessió, ja que era impossible complir amb la nova normativa de tancar a les nou del vespre.

Pallàs espera «poder tornar el més aviat possible», i assegura que en cas que hi hagi estrenes estaran «preparats» per obrir de nou quan sigui necessari. Tot i que concreta: «Ens hem fixat el 31 de gener per no deixar tirats els nostres treballadors i que estiguin coberts pels ERTO, però si hi ha pel·lícula per Nadal, allà estarem».

Els espectadors, tristos pel tancament

La Rosa i la Dolors són dues assídues al cinema i, de fet, s'hi han acostat expressament perquè sabien que tancava aquest diumenge. «És una pena, sobretot per la gent que hi treballa, això és el més greu de tot», remarca la Rosa. Per altra banda, la Dolors explica que a partir d'ara buscaran «una altra alternativa» perquè no volen deixar d'anar al cinema. Tot i això, lamenta que «aquest ens és molt còmode perquè el tenim al mig de Girona i s'hi està molt bé, però ara en buscarem un altre».


Comentaris

envia el comentari