El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia

Demanen que les oficines de LaCaixa tanquin a les tardes per la pandèmia

Així, el sindicat considera que l'entitat «no pot quedar-se a la cua una altra vegada en matèria preventiva»

La presidenta del sindicat SECB CaixaBank, Begoña Peiró, ha enviat una carta al conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar, per a reclamar la intensificació del teletreball i el tancament de les oficines a les tardes amb la finalitat d'evitar, en la mesura que sigui possible, posar en risc la salut dels treballadors.

SECB considera que CaixaBank «no pot quedar-se a la cua una altra vegada en matèria preventiva» i hauria de buscar l'excel·lència en les mesures organitzatives per a la lluita contra la pandèmia i la protecció del seu principal actiu: els treballadors.

La declaració de l'estat d'alarma en tot el territori nacional, amb vigència inicialment prevista fins al 9 de maig de 2021, ja ha provocat que altres bancs hagin implantat mesures dràstiques per a salvaguardar la salut dels seus treballadors, com ara el tancament de les oficines a les tardes, incrementant de manera exponencial el teletreball i, evitant així, la propagació descontrolada del virus en el si de l'empresa.

De fet, el sindicat ha anat elaborant durant els últims mesos uns informes que ha posat a disposició CaixaBank en els quals s'inclou una gràfica de contagis interns que constata que segueixen el patró de la població general. «Les mesures unilaterals internes no estan evitant que els contagis afectin de ple els treballadors i els nostres centres de treball», recull la carta.

A més, ha recordat que les autoritats competents insisteixen en la importància que es prioritzi el teletreball per a restringir al màxim la mobilitat i, així, poder millorar les dades d'evolució dels contagis.

Inversió multimilionària en projectes energètics

CaixaBank ha invertit 2.700 milions d'euros aquest octubre en projectes energètics en els primers vuit mesos de l'any. D'aquests, 2.400 milions corresponen a iniciatives de generació d'energies renovables, un «finançament rècord» per a aquest tipus d'energia. La principal part de la inversió directa, prop de 1.500 milions, s'ha destinat a projectes d'energia fotovoltaica.

L'energia eòlica ha assolit 600 milions d'euros i les altres tecnologies de generació renovable han aconseguit finançament per 300 milions d'euros. Així mateix, s'han subscrit préstecs per import de 300 milions d'euros relacionats amb el transport i la liqüefacció de gas natural, una tecnologia «imprescindible» per fer possible la implantació a gran escala de la generació renovable.