Trapezistes durant l'espectacle 'Luzia' del Cirque du Soleil, que estava previst estrenar-se el gener del 2021

El Cirque du Soleil es declara en fallida i presenta un pla de reestructuració

L'empresa d'espectacles compta amb milers de treballadors

El Cirque du Soleil  s'ha declarat en fallida  aquest dilluns. Aquesta era una situació que ja s'havia deixat entreveure des de fa unes setmanes. Els principals inversors de la companyia, amb el suport del govern del Quebec, han presentat un pla de reestructuració que inclou vendes i inversions i demana autorització al Tribunal Superior del Quebec. Segons un comunicat de la companyia, els tres inversors principals, l'americà TPG Capital, el xinès Fosun Capital Group i l'entitat financera Caisse de dépôt et placement du Québec, hi aportaran 100 milions de dòlars cadascun, mentre que el govern quebequès hi afegirà 200 milions més. Amb tot, preveuen acomiadar prop de 3.500 treballadors  i fixarà dos fons d'assistència per valor de 20 milions de dòlars per pagar personal  i contractistes.

L'empresa d'espectacles ja passava per una situació econòmica complexa abans de la pandèmia, que els ha obligat cancel·lar tots els espectacles. A través de les xarxes socials, la companyia explica que, per ara, els espectacles estan a l'espera, però que tornaran aviat i que les entrades seran vàlides per a les properes funcions.

La companyia va anunciar un nou espectacle a Barcelona previst el gener del 2021

Abans de l'esclat de la pandèmia del coronavirus, Cirque du Soleil va anunciar que estrenaria l'espectacle 'Luzia' a Barcelona el 21 de gener del 2021. Aquesta és la funció número 38 de la companyia del Quebec, que integra l'aigua  com a element artístic dins d'una producció de carpa. El nom, de fet, és la fusió de les paraules 'llum' i 'pluja' en castellà, dos elements principals per a la creació de l'espectacle, que barreja disciplines circenses tradicionals i contemporànies.

L'espectacle guia el públic per un viatge surrealista i un món d'humor i art i es desenvolupa en espais diversos, que van des d'un antic plató de cinema fins a la mar, passant per una sala de ball plena de fum o un desert àrid. Ara, després de l'anunci de la fallida caldrà veure si la inauguració de l'espectacle a la capital catalana segueix el calendari previst o bé haurà d'esperar.