El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret

El CIS somriu a Pedro Sánchez: Bones notícies per al PSOE si hi hagués eleccions

Vox i Unides Podem pugen aproximadament mig punt mentre que C's es manté estable i creix l'independentisme

El PSOE es manté amb el 30,7% en estimació de vot però amplia la distància respecte al PP fins a 11,9 punts per la baixada dels populars, que perden 1,7, segons el baròmetre del febrer del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). La diferències entre PSOE i PP en l'últim baròmetre del gener era de 10,2 punts. Així doncs, ara el partit de Pablo Casado se situa en un 18,8% per sobre de Vox, que creix sis dècimes fins al 13,6%. Un creixement semblant al d'Unides Podem que amb mig punt més assoleix el 11,2%. Cs es manté en cinquena posició amb el 9,3%, exactament la mateixa xifra que l'últim baròmetre. Pel que fa a l'independentisme, ERC i la CUP creixen arribant al 3,5% i al 0,9% respectivament, mentre que JxCat retrocedeix dues dècimes.

El PSOE amplia la distància respecte el PP

L'enquesta es va fer entre el 3 i l'11 de febrer a 4.000 persones, en plena campanya de les eleccions catalanes. El PP és el partit que més baixa coincidint també amb la confessió de l'extresorer Luis Bárcenas, que va admetre haver negociat enterrar la «destral de guerra» amb dues persones molt vinculades al PP actual.

I com a conseqüència de perdre un 1,7% s'amplia la distància respecte al PSOE, que continua en primera posició i amb exactament la mateixa estimació de vot, el 30,7%. En canvi, el partit de Pablo Iglesias surt reforçat i creix mig punt respecte al baròmetre del gener després de dos mesos consecutius de caiguda. I el partit que s'aprofita de la davallada dels populars és Vox, que creix sis dècimes fins al 13,6%.

ERC creix sis dècimes més

Pel que fa als partits independentistes al Congrés, ERC és el partit que més creix, concretament sis dècimes. La CUP també ho fa en tres dècimes mentre que JxCat en perd dues i se situa en el 1,3%. Els partits amb menys representació es mantenen més o menys estables amb poques variacions. Segons el CIS, el PNB té el 1,5%, Compromís i Más País l'1'7%, Bildu el 0,8% i BNG el 0,7%.

Pel que fa a la valoració dels líders polítics. El president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, continua per davant amb un 4,3, seguit de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, amb un 3,4. En tercera posició se situa el líder del PP, Pablo Casado, amb el 3,2, seguit de prop pel president d'Unides Podem, Pablo Iglesias, que obté un 3,1. L'últim és el líder de Vox, Santiago Abascal, amb un 2,5.