Carles Puigdemont i Elsa Artadi.

Artadi torna a prendre protagonisme: L'encàrrec que podria rebre de Puigdemont en breu

Elsa Artadi podria eclipsar la figura de Laura Borràs, més distanciada del president del partit

Mentre ERC negocia amb la CUP i dissenya les línies mestres del nou Govern —li pertoca, com a força independentista més votada i tenint en compte que l'acord més factible serà el del bloc partidari de la separació de Catalunya i Espanya—, la resta de formacions també mantenen converses internes a fi i efecte de definir l'estratègia a seguir en les properes setmanes, durant les negociacions de formació del nou executiu.

Puigdemont pensa en Elsa Artadi

És el cas de Junts per Catalunya, que tal com revela 'El Confidencial' va reunir aquest dimecres a la residència de Carles Puigdemont a Waterloo a la cúpula del partit per analitzar el resultat de les eleccions i traçar el camí a seguir a partir d'ara. En les futures negociacions que la formació preveu per entrar al Govern que liderarà ERC, Carles Puigdemont pensa en una figura clau: Elsa Artadi. Qui va ser consellera de la Presidència (2018-2019) en la primera etapa del Govern Torra podria retornar ara a l'executiu català per ser un dels pesos pesats de la formació 'puigdemontista'.

Artadi podria ocupar la conselleria d'Economia si finalment aquesta àrea, com es preveu, recau en mans de la formació de Carles Puigdemont. Això la situaria en una posició molt destacada del Govern, amb capacitat de fer ombra a Laura Borràs si és vicepresidenta —encara més si, finalment, Borràs opta per quedar-se al Parlament. A més, permetria a Puigdemont tenir fil directe amb l'executiu i mantenir-hi certa influència: cal recordar que Artadi és una de les figures de més proximitat política amb l'expresident i actual eurodiputat.

La dona forta de JxCat al Govern?

Malgrat que Elsa Artadi prefereix mantenir-se allunyada de l'executiu i es troba còmoda en els seus rols actuals, de diputada al Parlament de Catalunya i regidora a l'Ajuntament de Barcelona, la seva sintonia plena amb Carles Puigdemont possibilitarien l'operació: segons 'El Confidencial', Artadi acceptaria tornar a ser consellera si així li demanen des de Waterloo. Amb aquesta jugada, a més, Puigdemont evitaria perdre el control de la direcció del partit i de la seva estratègia en el Govern: Artadi en seria la figura clau i podria liderar la facció 'puigdemontista' de l'executiu en cas que Laura Borràs sigui inhabilitada i, alhora, evitaria que aquest paper recaigués en un Joan Canadell que és vist també com una figura d'excessiu personalisme i que, a més, no és ni tan sols militant de Junts per Catalunya.

Falta encara molt perquè les negociacions agafin forma —de fet, no han ni tan sols començat— i, per tant, caldrà veure si Artadi segueix prenent protagonisme i adopta aquest paper primordial al futur Govern si Junts en forma part.