El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb les banderes de la Unió Europea i d'Espanya darrere

El CIS manté el PSOE amb 10 punts de marge sobre el Partit Popular

L'independentisme es manté estable amb ERC per davant de JxCat i la CUP

El baròmetre de gener del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) torna a atorgar al PSOE el lideratge en la intenció de vot amb un 30,7% i manté als socialistes 10,2 punts per davant del PP. El partit liderat per Pedro Sánchez creix 1,2 punts respecte al desembre, en línia amb la formació de Pablo Casado que també augmenta amb 1,3 punts més. En canvi, Vox i Ciutadans retrocedeixen. La formació d'ultradreta segueix com a tercera força, però perd un punt situant-se en el 13%. Pel que fa al partit d'Inés Arrimadas, en cinquè lloc, recula 1,2 punts fins al 9,3%. Pel que fa a Unides Podem, registra un lleuger retrocés d'una dècima que manté pràcticament igual l'estimació de vot de la formació lila amb un 10,7%.

Pel que fa a l'independentisme, el CIS el deixa pràcticament estable. ERC es manté amb un 2,9% d'estimació de vot mentre que JxCat i la CUP perden dues dècimes, respectivament, situant-se en l'1,5% i el 0,6%. L'enquesta apunta que el PNB obtindrà l'1,6% dels vots, mentre que Més País i Compromís aconseguiran l'1,5%, Bildu el 0,9%, Coalició Canària el 0,5% i el BNG el 0,5%. El baròmetre es va realitzar del 7 al 25 de gener a partir de 3.862 entrevistes.

El govern de coalició situa el seu suport en el 41,4%

Així doncs, a les portes de l'inici de la campanya electoral catalana —comença aquesta mitjanit— i en plena tercera onada del coronavirus, el CIS incrementa el suport al soci majoritari del govern de coalició, ja que els socialistes tornen a superar el 30% en estimació de vot. PSOE i Unides Podem sumen el 41,4% de l'estimació de vot mentre que PP, Vox i Ciutadans superarien aquesta xifra amb el 42,8%.

Pel que fa a la valoració dels líders dels principals partits estatals, Pedro Sánchez (PSOE) obté la millor puntuació amb un 4,3 seguit d'Inés Arrimadas (Ciutadans) amb un 3,8. Pablo Casado (PP) obté un 3,4; Pablo Iglesias (UP) un 3,2, i Santiago Abascal un 2,5.