Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones mirant els stands

Cisco comunica que no participarà presencialment al Mobile World Congress de Barcelona

L'empresa considera que és la "decisió correcta" en l'actual situació de pandèmia

La multinacional nord-americana Cisco tampoc participarà de forma presencial en l'edició del Mobile World Congress (MWC) d'aquest any, que se celebrarà del 28 de juny a l'1 de juliol al recinte de Gran Via de Barcelona, per «la persistent preocupació» de l'empresa arran de la pandèmia de la Covid-19, segons ha avançat el diari 'Ara' i ha confirmat l'ACN. En un comunicat, la companyia amb seu a Califòrnia lamenta «profundament» la seva absència a la fira i assegura que és «la decisió correcta ateses les actuals circumstàncies». L'empresa de venda i fabricació d'equips de telecomunicacions no ha aclarit si participarà en el MWC de manera virtual.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'absència de Cisco, que va comunicar aquest dimarts la seva decisió a GSMA —organitzadora del certamen—, se suma a altres empreses com BT, Sony, Nokia, Ericsson, Oracle i Facebook, que en els darrers dies han anunciat que tampoc vindrien a Barcelona al Mobile World Congress. Tot i aquest degoteig de baixes, GSM es manté ferma en la voluntat de celebrar el MWC de manera presencial, combinant amb un programa d'actes virtuals.

Un pavelló exclusiu sobre tecnologia del núvol públic

Malgrat les baixes, GSMA continua preparant la cita del pròxim mes de juny i aquesta setmana ha anunciat que el MWC 2021 tindrà un pavelló exclusiu de 6.000 m² sobre la tecnologia del núvol públic. El recinte serà un dels espais d'exhibició més grans del Mobile i estarà liderat per TelcoDR, especialista en el sector i que en aquesta edició amplia la seva presència al MWC. «El núvol públic és crucial per al futur de les telecomunicacions i permetrà als operadors transformar les seves xarxes, càrregues de treball IT i processos per crear eficiències massives, innovar i ser molt més rendibles», ha afirmat Danielle Royston, CEO i fundadora de TelcoDR.

«MWC Barcelona és el millor lloc per a la indústria mòbil i tecnològica per fer negoci», ha assegurat Royston. «Estem encantats de portar alguns dels actors més importants de l'espai del núvol públic el juny i juliol a Fira Gran Via», ha reblat la fundadora de TelcoDR. «Després de l'èxit del MWC a Shanghai aquest mes de febrer passat, és hora de tornar a reunir l'ecosistema mòbil mundial, de forma segura en persona a Barcelona, i virtualment per a tots aquells que no hi puguin assistir presencialment», ha afegit el CEO de GSMA, John Hoffman.

«Hi ha moltes ganes en el sector de tornar a connectar les persones, la indústria i la societat, i el compromís de TelcoDR amb el MWC Barcelona 2021 és una bona mostra», ha conclòs Hoffman.