IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Citats a declarar 196 investigats pel tall del Tsunami Democràtic que va bloquejar la frontera

S'aixeca el secret de sumari de la causa, que està oberta pels delictes de desordres públics i danys

Imatge del tall de l'AP-7 a l'alçada del Pertús, 11 de novembre de 2019
El jutjat cita a declarar 196 investigats pel tall del Tsunami Democràtic | ACN

El jutjat d'instrucció número 4 de Figueres ha citat a declarar 196 investigats pel tall del Tsunami Democràtic que va bloquejar la frontera els dies 11 i 12 de novembre.

La interlocutòria diu que els manifestants van tallar l'AP-7 «per interrompre la lliure circulació de persones i mercaderies», que van muntar «barricades» damunt la calçada i que també van instal·lar-hi un escenari. El jutjat ha aixecat ara el secret de sumari de la causa després que la Guàrdia Civil ja cités a declarar diversos manifestants. De moment, no posa data per a les declaracions. La interlocutòria sí que precisa, però, que se'ls imputen delictes de desordres públics i danys. El jutjat també incorpora a la causa les denúncies creuades entre un manifestant i un mosso d'esquadra.

S'aixeca el secret de sumari

Més de mig any després que el jutjat obrís diligències prèvies –en concret, el 13 de desembre- ara s'ha aixecat el secret de sumari de la causa que s'havia prorrogat fins a quatre vegades. De fet, també s'havia vist afectat per la suspensió de terminis que va provocar l'estat d'alarma per la pandèmia de la covid-19.

Després del tall del Tsunami Democràtic, ja hi va haver un degoteig de citacions a les comandàncies de la Guàrdia Civil. Ara el jutjat acorda citar a declarar, ja formalment com a investigats, fins a 196 manifestants.

Tot i que encara no hi ha data fixa, es recull que la causa contra tots ells està oberta per un delicte de desordres públics i un altre de danys agreujats. Pel que fa a les declaracions, el jutjat diu que dictarà una resolució a part per fixar «les oportunes citacions acordades segons l'agenda judicial d'assenyalaments».

Es van posar prop de 2.000 sancions a les protestes post-sentència

Els Mossos d'Esquadra van fer 1.850 identificacions, van instruir 659 procediments penals i van obrir 828 procediments sancionadors per vulneració de la llei de seguretat ciutadana arran de les protestes per la sentència del Tribunal Suprem contra els polítics independentistes entre el 14 d'octubre i el 21 de novembre del 2019. A més, el nombre de manifestacions i/o concentracions no comunicades durant el període de setembre a desembre del 2019 va ser de 892 a tot el territori de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari