Joaquim Forn

C's demana la suspensió de Joaquim Forn com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona

El Tribunal Suprem és qui únicament té potestat per dur a terme aquesta mesura

La presidenta del Grup Municipal de Ciutadans a Barcelona, Luz Guilarte, ha demanat la suspensió imminent  del líder municipal de JxCAT, Joaquim Forn, com a regidor de l'Ajuntament. La formació taronja ha expressat en un comunicat la seva opinió sobre la permanència de Forn en el consistori, i ha sol·licitat la suspensió de les seves facultats, el seu dret a vot i el seu sou.

La decisió depèn del Tribunal Suprem

Ciutadans al·lega que el Suprem va desestimar el recurs presentat per l'exconseller d'Interior i que, per tant, en considerar el delicte de rebel·lió, l'anul·lació de les funcions públiques polítiques hauria d'haver estat ja aplicada. No obstant això, la decisió depèn del Tribunal Suprem, qui únicament té potestat per prendre aquesta mesura, ja que «cap normativa ni reglament municipal parla de la suspensió d'electes».

Així mateix, tal com va explicar anteriorment 'Betevé', la sala judicial haurà de ser qui determini l'estada de Forn en el consistori, emparant-se en l'article 384 bis de la Llei d'enjudiciament criminal, el mateix en què es va acollir el Congrés de Diputats per suspendre Junqueras, Sánchez, Turull i Rull. 

El Suprem va denegar permís a Forn per assistir al ple del cartipàs de Barcelona

Cal recordar que aquest passat dimarts, 15 de juliol, el Tribunal Suprem va denegar el permís a l'exconseller d'Interior per assistir al ple del cartipàs de l'Ajuntament de Barcelona, impedint-li la possibilitat de ser testimoni del jurament dels nous càrrecs municipals. I és que, malgrat que l'alt tribunal  va afirmar que era «conscient» de les «restriccions» que suposava la decisió, va defensar que aquesta era «proporcionada» pel que fa a la necessitat de «preservar els fins del procés penal en un moment en què ja ha finalitzat l'acte del judici oral».

També et pot interessar...