Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla obert de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas, durant la seva intervenció davant el Consell General de Ciutadans

La caiguda de Ciutadans continua: deixen la seu del carrer Balmes de Barcelona

El partit taronja justifica la decisió per adaptar-se a la pandèmia de la Covid-19 en unes noves oficines que encara no tenen

Els dramàtics resultats de Ciutadans en les eleccions catalanes del passat 14 de febrer, en què van passar de 36 diputats a només 6, segueix tenint conseqüències. Així, segons ha avançat el digital 'El Nacional', el partit taronja ha tancat la seva seu del carrer Balmes de la capital catalana. Aquest és el darrer moviment dels d'Inés Arrimadas a Catalunya.

El partit —que va arribar a ser el primer partit del Parlament i el tercer al Congrés en nombre d'escons—, però, ha explicat al citat mitjà que el canvi de seu no és per motius econòmics. En aquest sentit, han justificat la decisió per la Covid-19. Fonts dels taronges han assenyalat que «la sala de premsa, per exemple, és un soterrani i no té ventilació. És poc apropiada».

De moment, Ciutadans encara no disposa d'una nova seu, però han assegurat que aviat s'inaugurarà en una cèntrica zona de Barcelona. De moment, s'estan traslladant els objectes de la seu de la capital catalana a les de Cornellà i l'Hospitalet de Llobregat.

Pèrdua d'afiliats i de càrrecs

Els darrers resultats electorals de Ciutadans han deixat el partit taronja amb una presència testimonial al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, mentre que a l'Assemblea de Madrid es van quedar fora. Així mateix, han deixat de governar a Madrid o Múrcia, patint a més una important fuga de càrrecs cap al Partit Popular.

A Catalunya, el cas més sonat va ser el de Lorena Roldán, que va passar de portaveu taronja al Parlament a número 2 d'Alejandro Fernández al PP. Toni Cantó va deixar les Corts Valencianes per anar al PP, que li va crear un càrrec a mida a Madrid. També diversos consellers autonòmics de Múrcia van deixar Ciutadans, tombant la moció de censura i mantenint-se al govern.

Així mateix, en diversos ajuntaments, regidors de Ciutadans han fet el pas de dimitir o de convertir-se en regidors no adscrits. Entre altres, aquests casos s'han donat a l'Ajuntament de Tarragona o al de Vila-seca.

La xifra d'afiliats també ha patit les conseqüències dels mals resultats electorals. Així, segons va publicar 'Voz Populi' el passat mes de juliol, Ciutadans ha perdut el 63% dels 34.000 afiliats que tenia l'abril de 2019.