Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses persones en una platja de València, amb una altra imatge d'un home gran content i de la ciutat de les arts i les ciències de València en una imatge difuminada, amb una medalla al davant

La ciutat d'Espanya on volen viure els jubilats de tot Europa

El portal Live and Invest Overseas ha triat aquest lloc per la seva varietat cultural, la gastronomia o el clima

La jubilació és una etapa desitjada per a tots els treballadors. Després d'una dura i llarga vida laboral, els ciutadans s'han guanyat a pols el dret a desconnectar i relaxar-se. Molts opten per continuar vivint a les seves ciutats habituals, mentre que altres pensionistes prefereixen una nova destinació i canviar d'aires.

Un estudi d'International Living va revelar un rànquing amb els millors llocs per viure. Costa Rica va ser la guanyadora, seguida de Portugal, Mèxic, Panamà i Espanya. I de totes les ciutats que conformen el nostre país, n'hi ha una que destaca per sobre de la resta.

Llista amb el top 10 de països per viure després de jubilar-se

PosicióPaís
1Costa Rica
2Portugal
3Mèxic
4Panamà
5Espanya
6Equador
7Grècia
8Malàisia
9França
10Colòmbia

València, del més ben valorat per passar la jubilació

En aquest sentit, el portal Live and Invest Overseas assenyala que València és dels millors llocs del món per jubilar-se. La gran oferta cultural i gastronòmica, les platges enormes, les infraestructures i els béns, el clima i la qualitat de vida han estat claus per a l'elecció. La web també destaca el transport públic i els serveis de salut.

The World’s Best Place To Retire In 2024

València és una ciutat que, segons aquest portal, ho té tot. La fundadora de Live and Invest Overseas, Kathleen Peddicord, destaca que “València és famosa per la seva arquitectura que abasta mil·lennis, combinant l'antic amb l'ultramodern de formes fascinants”.

Així mateix, la seguretat és un altre aspecte important per a l'etapa de jubilació. El rànquing assegura que Espanya és un dels països més segurs d'Europa, i aquesta tranquil·litat genera un gran respir per als estrangers que decideixin venir a viure aquí.

Espanya, cinquè país millor per viure durant la jubilació

Com dèiem abans, Espanya és a la posició número 5 d'un índex elaborat per International Living. La qualitat de vida, la riquesa cultural, la varietat de llocs per visitar i el clima són elements importants i molt ben valorats. Més enllà de València, hi ha ciutats com Barcelona, Madrid, Sevilla per fer turisme i gaudir d'una bona experiència, així com al País Basc i tota la zona del nord.

Espanya, a més, compta amb una fascinant diversitat geogràfica. Hi ha platges espectaculars, serralades precioses, paisatges meravellosos i pobles molt interessants. Els jubilats tenen motius de sobres per mudar-se dels països d'orígens.

València ha estat elegit com el millor lloc de tothom, però el país sencer brinda un entorn acollidor per a tothom. L'atracció és màxima i els estrangers ho tenen molt en compte.