Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Una parella revisa uns papers, i al cercle, el logotip d'Hisenda

El truc de l'OCU perquè et tornin diners a la Declaració de la Renda

L'organització de consumidors ha donat una sèrie de consells per estalviar impostos i acollir-se a diverses deduccions fiscals

La campanya de la declaració de la Renda 2023-24 comença el pròxim 3 d'abril, i molts contribuents busquen maneres de pagar menys impostos. Milions d'espanyols hauran de retre comptes davant d'Hisenda, i la por per si toca pagar de més sempre està a l'aguait.

Tot i això, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha llançat una sèrie de consells que poden estalviar diners i que, d'aquesta manera, la Renda surti a tornar.

Què cal fer per declarar menys impostos a la declaració de la Renda?

Un dels punts clau que destaca l'OCU per estalviar impostos és la importància d'aprofitar les deduccions autonòmiques. Cada comunitat autònoma té una normativa i, segons on visquis, pots accedir a deduccions fiscals.

Es pot desgravar per diversos conceptes, com despeses en guarderia, abonaments de transport públic, ajut domèstic o el lloguer. Així mateix, aquestes deduccions estan condicionades per un límit d'ingressos que es pot consultar aquí.

Un altre consell és mantenir actualitzada la teva informació personal i familiar, i comunicar qualsevol canvi a la teva empresa. El naixement d'un fill, una discapacitat o un divorci poden afectar la retenció d'impostos, i que sigui més ajustada. També pots deduir i tenir beneficis fiscals si reps part del teu sou en espècies, com ara en assegurances sanitàries o vals de menjar.

Per als propietaris d'habitatges de lloguer, l'OCU assenyala que hi ha diversos avantatges a la renda subjecta a l'IRPF. Les despeses relacionades amb l'obtenció i el manteniment de l'habitatge, l'IBI, les assegurances, els interessos de préstecs, les despeses de comunitat i les reparacions poden ser deduïbles a la declaració de la Renda.

Així mateix, si vols vendre casa teva espera a complir els 65 anys. El guany obtingut estarà totalment lliure d'impostos i no hauràs de declarar res.

L'OCU també tracta algunes deduccions concretes, que afecta les persones que hagin comprat un vehicle elèctric a partir del 30 de juny del 2023. A més, s'ha d'haver matriculat abans de l'1 de gener del 2024 per deduir el 15% del seu valor.

Si heu adquirit el vostre habitatge abans del 2013, també us podeu beneficiar d'avantatges fiscals. En resum, les recomanacions de l'OCU poden ajudar molts contribuents a reduir la càrrega fiscal i estalviar impostos quan hagin de presentar declaració de la Renda.