Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Fila de cotxes aturats en la carretera

La DGT aclareix un dels dubtes més importants dels conductors a Espanya

La presència de ciclistes a les carreteres acostuma a despertar nerviosisme, però la DGT s'ha pronunciat sobre la possibilitat d'avançar-los

En els darrers anys s'ha produït un increment notable de ciclistes a les nostres carreteres. La seva presència genera controvèrsia entre els conductors, ja que la circulació és més lenta, s'ha d'anar amb compte per no tocar-los amb el vehicle i poden generar nerviosisme.

Els ciclistes ocupen diversos trams de vies interurbanes, que només tenen un carril per sentit. Un dels grans dilemes sorgeix a l'hora d'intentar avançar-los, ja que hi pot haver línia contínua i poc espai per maniobrar.

Això fa que puguis passar-te una bona estona darrere del gran grup i, per tant, provocar que tots els vehicles es vegin afectats. Com que aquesta situació s'està repetint cada cop més, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha donat una resposta.

Es pot avançar els ciclistes si hi ha línia contínua?

La DGT ha aclarit que es pot avançar sempre que es compleixin certes condicions. En primer lloc, és fonamental mantenir una distància mínima d'un metre i mig amb els ciclistes. La maniobra s'ha de fer amb seguretat i amb espai per no colpejar els ciclistes.

Si la visibilitat és baixa o el grup de ciclistes és nombrós, s'han de prendre preocupacions abans d'intentar avançar. Si són temeraris o mal executats, el conductor pot rebre una multa de fins a 200 euros i perdre punts al carnet de conduir.

D'altra banda, els ciclistes també han de complir unes normes a les carreteres. La DGT estableix que han de circular pel voral sempre que estigui disponible i, en cas de no fer-ho, poden ser sancionats.

A l'hora de circular en grup, s'han d'ordenar els ciclistes en files de dos i adaptar-se a les condicions de la carretera. Si no hi ha bona visibilitat, les corbes són pronunciades o el tram de carretera és complicat, cal anar d'un en un.

Una usuària d'X comparteix la seva experiència

Fa uns dies es va tornar viral una publicació a la xarxa social X d'una usuària criticant els ciclistes. El post compta amb una imatge d'un pilot i ella és al darrere en un vehicle, incapaç de poder avançar-los. Assegura que va estar més de 10 quilòmetres en aquesta situació, i va mostrar un seriós enuig amb la situació.

La publicació té més de 3,5 milions d'impressions i té comentaris de tota mena. Alguns usuaris indiquen que podria haver fet l'avançament, mentre que d'altres lamenten la poca empatia dels ciclistes.