Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Bitllets de 5 euros, i al fons diverses monedes

Molt valuosa i buscada: la moneda d'1 cèntim per la qual paguen fins a 6.000 euros

Un exemplar dissenyat a Itàlia l'any 2002 és de les monedes més buscades per les cases de subhastes i seguidors de la numismàtica

El món de la numismàtica no deixa de sorprendre. Els col·leccionistes de monedes mai no es donen per vençuts, i molts dediquen gran part de la seva vida a trobar els exemplars més preats. A més, les cases de subhastes i portals de compravenda ofereixen enormes quantitats de diners per adquirir alguns objectes.

Entre totes les monedes, les d'1 cèntim sovint són passades per alt. Tot i això, sota la seva modesta aparença i el seu valor, a priori, insignificant, algunes poden amagar una fortuna inesperada. L'antiguitat, els errors d'encunyació, la seva singularitat o la seva escassetat al món poden fer que aquest objecte arribi a un preu increïble.

Fa uns dies ja vam explicar que hi havia una moneda d'1 cèntim per la qual es paguen 50.000 euros. El roure dibuixat al revers i el fet d'estar fet d'acer van dotar aquest exemplar d'un valor impressionant. Tot i això, hi ha una altra moneda per la qual s'ofereixen fins a 6.000 euros.

La moneda d'1 cèntim que val 6.000 euros

El valor de la moneda en qüestió té origen a Itàlia, i un grup d'exemplars d'1 cèntim mostren la imatge de la Mola Antonelliana de Torí. Tot i això, es va tractar d'un error de la casa de la moneda, ja que el que havia d'aparèixer representat era el Castel de la Muntanya de Puglia. El museu torinès només ha d'aparèixer a les monedes de 2 cèntims.

Aquest error va passar l'any 2002 quan l'euro acabava d'entrar en circulació. Tot i que les autoritats italianes van retirar la majoria de les monedes defectuoses, encara n'hi ha unes 100 en circulació. La poca quantitat fa que el preu arribi a cotes molt altes.

Moneda d'1 cèntim amb la Mole Antonelliana
La moneda de 1 cèntim amb la Mole Antonelliana | Catálogo de monedas

Per tant, quan tinguis a les teves mans una moneda d'1 cèntim, fixa't si té dibuixada la Mole Antonelliana de Torí. Els diners que pots rebre a canvi poden ser un gran alleugeriment en temps difícils o un ingrés extra per gastar en vacances o en un viatge. Si creus que tens aquest objecte tan preuat a les teves mans, no dubtis a acostar-te a un professional per comprovar-ne el valor.

Per als aficionats i seguidors de la numismàtica, l'existència de monedes com aquesta és combustible per continuar buscant exemplars amb rareses i errors. Queda clar que les monedes d'1 cèntim, tot i ser menyspreades per la gran majoria de persones, poden amagar un valor i un preu que freguin el que és inversemblant.