Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Diverses persones fan cua per entrar a l'oficina d'ocupació a la ciutat de Madrid

El SEPE avisa: el document necessari per seguir cobrant l'ajuda per a majors de 52

Els beneficiaris d'aquest subsidi han de complir una sèrie de requisits perquè el SEPE no suspengui els pagaments

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ofereix una sèrie de prestacions indispensables a gran part de la població. Trobar feina suposa un gran esforç per a moltes persones, sobretot quan es compleix una certa edat. Les empreses prefereixen comptar amb perfils més joves, cosa que deixa nombrosos treballadors en una situació molt difícil per reincorporar-se al món laboral.

Tot i això, el SEPE té a la seva disposició la prestació per desocupació per a totes les persones que estiguin a l'atur. Encara que, un cop s'esgoti aquest ajut, hi ha diversos subsidis disponibles. Els potencials beneficiaris han de complir certes condicions per accedir a aquestes prestacions i rebre uns ingressos que, segurament, són essencials per cobrir les seves necessitats bàsiques.

El subsidi per a majors de 52 anys és una opció accessible per a moltes persones. Això no obstant, els beneficiaris que rebin aquest ajut hauran d'estar en atur i no tenir la condició de persona treballadora fixa discontínua.

També hauran d'haver cotitzat durant, mínim, 15 anys (2 d'ells dins dels darrers 15), i haver cotitzat a la desocupació almenys durant sis anys. Aquesta prestació es pot percebre fins a arribar a l'edat ordinària de jubilació.

Quin document cal presentar per continuar cobrant aquest ajut?

El SEPE és molt estricte amb el compliment dels requisits i, per tant, per lliurar el subsidi. Un dels aspectes més importants a considerar és la presentació anual d'una declaració de rendes, acompanyada de la documentació que les doni suport, si cal.

El document de declaració de rendes s'ha de presentar al cap de 12 mesos de l'inici del dret al subsidi, o quan passi 1 any des de la darrera represa. El termini per presentar la declaració és de quinze dies hàbils a partir de la data indicada.

Si els ingressos del beneficiari no han superat el 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI) en cap mes, es pot tramitar la declaració per Internet. Es fa a través de la Seu Electrònica del SEPE. Cal comptar amb un certificat digital, DNI electrònic o usuari i contrasenya Cl@ve per fer el tràmit.

D'altra banda, si els ingressos han superat el límit del 75% de l'SMI en algun mes, cal presentar la declaració en persona a l'oficina de prestacions pertinent. Cal sol·licitar una cita prèvia a través de la pàgina web del SEPE o per telèfon, i pots consultar on acudir aquí.

En cas de no presentar la declaració de rendes dins del termini establert, s'interromp el pagament del subsidi i la cotització.

Per tant, és fonamental complir totes les condicions per continuar rebent el subsidi per a majors de 52 anys.