Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una clau de cotxe i el logotip de la policia

Si tens aquestes claus de cotxe, posa't alerta: la Policia les desaconsella del tot

Les autoritats alerten a tots els conductors del risc que suposa utilitzar una clau fàcil de clonar

La Policia Nacional ha llançat una nova alerta a les xarxes perquè els ciutadans no siguin víctimes de fraus. Les autoritats solen publicar valuoses recomanacions sobre temes diversos i, en aquest cas, ho ha fet amb un més delicat que afecta a un tipus de clau de cotxe.

Estem parlant de les claus amb funció automàtica de tancament i obertura a distància, que són molt habituals des de fa anys al nostre país. El pitjor de tot és que aquestes claus són carn de canó perquè els delinqüents cometin actes fraudulents gràcies a la fesomia de la pròpia clau.

Les claus de cotxe que la Policia Nacional desaconsella utilitzar

Cal recordar que disposen d'uns botons per obrir les portes, fins i tot de vegades per pujar les finestretes automàticament. A més de disposar d'una clau manual per poder entrar al cotxe quan s'ha descarregat tota la bateria.

Muntatge d'una clau ficada al coche
Compte amb aquest tipus de claus, que s'utilitzen de vegades per cometre delictes | Getty Images, Pexels

Alhora, els sistemes de seguretat sense fils d'aquest tipus de claus són realment vulnerables als sistemes i tecnologies, això es deu al fet que reconeixen les freqüències utilitzades per comunicar el comandament amb el propi vehicle.

Molt ull: els delinqüents poden clonar les claus automàtiques

Amb uns tipus d'artefactes no massa cars, qualsevol persona podria aconseguir els codis del sistema d'obertura i arrencada sense fils del cotxe. Si el delinqüent aconsegueix aquest codi, haurà d'esperar únicament que deixem el cotxe aparcat a qualsevol lloc per poder accedir-hi.

Molt de compte perquè fer un duplicat d'aquest tipus de claus és realment fàcil i, per tant, l'avís de la policia és clar i directe, s'ha d'anar amb compte amb l'ús que donem a aquestes claus. A més d'estar àgils per reaccionar en cas que vegem menors d'edat manejant-les.

Per si no hi hagués prou, els malfactors utilitzen aquest tipus de claus per emmagatzemar drogues a la seva carcassa. Ho fan després de buidar el sistema elèctric de les claus. Una vegada fiquen la droga, la utilitzen per al negoci de la menuda.

Així mateix, s'ha pogut apreciar de vegades com certs delinqüents fan que la clau manual es converteixi en una navalla afegint unes fulles dins de la clau.