YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Sanitat dona la clau per saber on i com has de guardar la mascareta

Un dubte que li ha sorgit a una gran part de la població

Fotografia de tres màscares d'un sol ús
Guardar la mascareta de la forma correcta és essencial | Cedida

Sanitat ha explicat com i on cal guardar la mascareta. Segur que algun dia has sortit de casa teva per anar a prendre alguna cosa. Com ja és comú, has recollit les teves coses: la cartera, les claus de casa i, ara, també el gel hidroalcohòlic i la mascareta.

Quan has arribat a bar, has saludat als teus amics, t'has assegut i t'has tret la mascareta. Te la quedes mirant pensant 'i ara què faig amb ella?' i, com molta gent, decideixes posar-la com si fos una polsera, o la guardes a la butxaca: I això és un error.

En moltes comunitats autònomes, aquest article ja és obligatori en el dia a dia, tant en espais tancats com oberts, independentment de la distància de seguretat. No obstant això, en bars i restaurants ens la podem treure per consumir. El dubte general ara és on posar la mascareta quan ens la treiem, per això el Ministeri de Sanitat ha decidit explicar quins són els passos que cal seguir per treure-ho.

  • Rentar-se les mans abans de treure-la o manipular-la.
  • Retirar-la amb les dues gomes o llaços laterals de la mascareta. És a dir, cal evitar tocar la part interna i externa de l'article i, si està trencada o bruta, cal rebutjar-la.
  • Guardar-la en una bossa o en un sobre de paper o de tela que estiguin totalment nets. Així, evitaràs el contacte amb qualsevol altra superfície. L'ideal és deixar-la en un recipient ventilat.
  • Guardar la mascareta en la mateixa posició. Així, evitaràs que es contamini. Si fas una marca en la superfície del recipient en qüestió, podràs guiar-te.
  • Col·locar la mascareta tocant només les cintes i assegurant-se que cobreix nas, boca i barbeta de la forma correcta.
  • Quan tornis a casa, si la mascareta i la bossa són de tela, has de rentar-la per tornar-les a utilitzar.

Sanitat també ha advertit que, si es surt amb amics o amb familiars, cal portar-la sempre posada: No cal treure-se-la per parlar, i el nas ha d'estar ben cobert.

D'altra banda, també ha llançat una sèrie de recomanacions a seguir durant les vacances, com mantenir la distància interpersonal, tenir higiene de mans i respiratòria, respectar l'aforament establert i mantenir els objectes personals en el perímetre. Com sempre, també han recordat que, si tens símptomes de la Covid -19, has de quedar-te a casa.


Comentaris

envia el comentari