YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Clean Up Challenge, una de les activitats destacades de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Nombrosos municipis de Catalunya s'han adherit a aquest repte per recollir escombraries del medi ambient

Pla general d'un grup d'escolars de Sort recollint deixalles a la vora del riu Noguera Pallaresa el 20 d'octubre del 2020
Aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. | ACN

Aquesta setmana, entre el 21 i el 29 de novembre, se celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, un projecte de tres anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea i que té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus, que enguany seran unes 800 activitats arreu de Catalunya. Diversos municipis s'han adherit a la iniciativa que preveu, entre altres actuacions, donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa; fer públiques les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus.

Una de les activitats que es desenvolupen en diversos municipis durant aquesta Setmana Europea de la Prevenció de Residus és el Catalunya Clean Up Challenge, un repte a escala europea per recollir escombraries abandonades al medi ambient que utilitza l'aplicació Literatti —disponible per Android i iOS— que fa possible la seva geolocalització i la seva integració en una base de dades a escala global. L'objectiu fixat és que el 5 de juny de 2021, Dia Mundial del Medi Ambient, s'hagi arribat a les 100.000 caputres d'escombraries a Catalunya.

El Catalunya Clean Up Challenge pren part aquesta setmana amb diferents formacions i seminaris en línia, així com amb la presentació de la guia d’iniciació al Clean Up Challenge, editada en anglès i català, i ideada per Literatti. A banda de les activitats de recollida organitzades en diferents municipis catalans, també tindrà lloc el concurs Clean Up Digital, una competició en què prenen part 21 parcs i espais naturals de Catalunya, que té l'objectiu de recollir 10.000 residus.

La Selva del Camp, un dels municipis que s'ha sumat al Clean Up Challenge

El passat 25 de setembre, el municipi tarragoní de la Selva del Camp, a la comarca del Baix Camp, va iniciar la seva activitat al Catalunya Clean Up Challenge. En paraules del regidor de Medi Ambient, Enric Roberto, a 'La Xarxa' ha destacat el fet que aquesta sigui «una activitat a l'aire lliure per educar els infants en el fet que no costa recollir un paper de terra, perquè tot i no ser la nostra brossa sí que és el nostre planeta».

El fet de geolocalitzar la brossa recollida segons el lloc on ha estat trobada, permet una visió global del terme municipal, coneixent d'aquesta manera les zones del municipi amb més residus.


Comentaris

envia el comentari