Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una persona ficant la targeta en un caixer i una rodona amb bitllets d'euro

Si ets client del Sabadell, BBVA, Santander o ING, prepara't: comissió al setembre

Alguns bancs cobraran una important comissió als usuaris, que arribarà fins a 60 euros

Males notícies per als clients de BBVA, Santander, Sabadell i ING. Sí, perquè durant aquest mes de setembre hauran de fer front a una sèrie de comissions. És més, en alguns casos arriben a assolir fins als 60 euros.

Avui dia, la majoria d'entitats apliquen aquesta mena de polítiques que resulten força desagradables per als usuaris. I és que haver d'assumir uns pagaments trimestrals o a l'any per tenir un compte suposa tot un contratemps per a ells. Sobretot si es marquen l'estalvi com a objectiu.

«El manteniment d'un compte corrent pot assolir els 240 euros a l'any», indiquen des del comparador de productes financers HelpMyCash. Però a aquesta quantitat se li afegirien més diners corresponents a altres conceptes com pot ser l'emissió i renovació de targetes.

Així, sostenen que aquestes comissions suposen un seriós «inconvenient» per als clients. Segons les anàlisis recollides per aquesta plataforma, aquest mes hi haurà tres entitats que cobrin comissions. Es tracten del Banc Sabadell, el BBVA i el Santander.

A quant pugen les comissions?

Cada banc aplica una comissió diferent. Per exemple, el proper 24 de setembre hauran de fer front al pagament de 60 euros els clients del 'Compte Sabadell' (excepte els del 'Compte Online'). Aquesta quantitat correspon a la quota trimestral, que puja fins als 240 euros a l'any.

Ancià utilitzant el caixer automàtic exterior del banc Sabadell
Al Sabadell caldrà abonar 60 euros | Europa Press

El dia 15 de setembre serà el torn per als que disposin del 'Compte Nòmina Va Contigo' del BBVA. Si escau, l'abonament arribarà als 40 euros si no compleixen les condicions de vinculació exigides. També es paga de manera trimestral, i n'estaran lliures els usuaris del 'Compte Online sense Comissions'.

Al setembre també hauran de passar per caixa els clients del 'Compte Santander'. Seran 20 euros com la resta de mesos, encara que hi ha una manera d'evitar-ho. Per això demanaran que es domiciliï una nòmina d'almenys 600 euros o una pensió de com a mínim 300 euros.

A més a més, exigeixen pagar tres rebuts domiciliats o utilitzar la targeta sis vegades al trimestre, apunten. Per la seva banda, a ING també caldrà assumir una comissió que ascendirà a tres euros pel 'Compte Nòmina'. Això sí, s'aplica aquest recàrrec quan no es compleixin les exigències plantejades.

Els experts del comparador fan una recomanació als titulars d'aquest 'Compte Nòmina' que paguen cada mes aquesta quantitat. I és que tenen la possibilitat de tancar-la i «obrir un 'Compte NoCompte'». Ofereix «menys avantatges, és gratis i no té requisits», afegeixen.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Com evitar les comissions al banc?

Els clients del Sabadell, BBVA o Santander es preguntaran si és possible evitar el pagament de comissions. Ja sigui per manteniment de compte o emissió de targeta.

Doncs bé, els analistes d'aquesta plataforma sostenen que no té sentit continuar pagant per un compte. Així és, ja que avui tenim al nostre abast una sèrie de productes gratuïts orientats sobretot per als nous clients. I aquests ofereixen la major part de serveis bàsics com ara targetes o transferències.

Mà esquerra d'una persona sostenint un bitllet de 20 euros i dos bitllets de 50 euros, en un caixer automàtic
Hi ha diverses maneres d'evitar les comissions bancàries | GTRES

Però no cal recórrer a petites entitats o firmes digitals per deslliurar-se de les comissions, ja que els grans bancs també posen a disposició dels usuaris comptes gratuïts. Però en tot això hi troben un seriós problema.

I és que als «comptes online, en general, si ja ets client d'un banc, no pots obrir-los», bàsicament perquè s'orienten als nous usuaris. L'única excepció la trobareu a ING amb el 'Compte NoCompte'.

Expliquen que «quan l'única cosa que t'uneix a un banc és un compte, a més un que et costa diners, el millor és canviar». De fet, el procés resultarà molt senzill.

Només caldrà obrir una «online en un nou banc i després es canvia la domiciliació de la nòmina i dels rebuts. Es transfereix el saldo i finalment es tanca el compte» que ja no s'utilitzarà.