Caixabank

Els clients de CaixaBank de més de 65 anys tenen fins a 3 beneficis a les oficines

Aquests clients tindran una sèrie de beneficis en operar amb l'entitat bancària

El nou any arriba amb nous canvis en tots els aspectes, els quals també afecten als clients de les entitats bancàries. En concret, CaixaBank ja ha anunciat les noves mesures que afectaran l'atenció a les seves oficines.

L'avís de l'entitat està relacionat amb els canvis que es duran a terme per la prestació de serveis a la caixa. I és que, com passa des de fa anys, els clients han de pagar una comissió pels serveis de caixa a la finestreta.

Tot i això, la novetat va relacionada amb un tipus d'usuaris en específic i l'anunci de CaixaBank és clar. A partir d'ara, s'inclouran algunes excepcions perquè la mesura no afecti tothom igual.

La nova estratègia de CaixaBank crearà polèmica

Un dels objectius de 'La Caixa' és augmentar els ingressos reduint els costos. Per això, l'estratègia es basa en augmentar i ampliar les comissions que estava cobrant fins ara.

Caixabank
La nova estratègia no agradarà a tots els clients | Europa Press

Aquesta decisió no agradarà gens als seus clients, de manera que la polèmica està servida. Tanmateix, CaixaBank ja estava cobrant als usuaris pel servei de finestreta per oferir tràmits com el de fer transferències o treure diners.

CaixaBank imposa una nova modificació

Actualment, però, alguns clients de l'entitat tindran una sèrie de beneficis que la resta no. Per exemple, generalment, els usuaris de CaixaBank estan obligats a pagar una comissió de dos euros per cada operació que se sol·liciti a la finestreta.

Una comissió que s'ha d'aportar sempre que aquesta mateixa operació es pugui dur a terme fent servir el caixer o per Internet. Aquestes operacions, concretament, són fer transferències i traspassos, treure diners, pagar rebuts no domiciliats i petició d'extractes.

Tot i això, els ingressos en efectiu al compte propi estan exempts d'aquesta comissió. A més a més, hi haurà canvis per a alguns dels clients, que a partir d'ara comptaran amb una sèrie de beneficis.

Alguns clients tindran beneficis especials

Com dèiem, seran els clients de més de 65 anys els que es vegin afectats, per bé, amb la nova mesura. Ells tindran, en concret, tres beneficis relacionats amb la realització de les operacions anteriors.

1. Clients de més de 65 anys

En primer lloc, els clients de més de 65 anys no hauran de pagar les noves comissions per les primeres cinc operacions que duguin a terme a finestreta cada mes. Abans, per exemple, només eren tres les operacions gratuïtes.

2. Altres clients amb beneficis

També estaran exempts de pagar la comissió de dos euros els menors de 18 anys, les persones amb discapacitat i els titulars del compte 'HolaBank', compte de pagament bàsic, d'inserció o social.

3. Un benefici especial

Un altre dels supòsits en què no caldrà abonar aquesta comissió serà en cas que l'operació que el client vulgui executar no es pugui dur a terme a través dels caixers automàtics de l'entitat.

Oficina de Caixabank
CaixaBank ofereix tres beneficis a alguns dels seus clients | GTRES

Altres comissions a tenir en compte

D'altra banda, és important tenir en compte que, a la comissió de dos euros pel servei de caixa a la finestreta, cal sumar-hi el cost de l'operació, així com la quota 'Dia a Dia'.

Per això, en cas que es necessiti un extracte dels moviments i es vulgui fer a l'oficina i no al caixer, caldrà pagar dos euros per l'atenció. També caldrà pagar el preu de l'extracte, d'un euro.

L'entitat ja ha avisat dels canvis

Pel que fa a CaixaBank, ja ha confirmat els diversos canvis a través d'un comunicat que ha enviat tots els clients per correu electrònic. Aquests canvis es van fer efectius immediatament «per tractar-se d'una millora objectiva en les condicions de prestació del servei». D'altra banda, cal saber que el 75% de les operacions que es fan a la finestreta estan exemptes d'aquestes comissions.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp