Cartell de Primark a la façana d'una botiga

Els clients que estan d'enhorabona: l'anunci que acaba de fer Primark

La cadena de roba té un objectiu previst per als propers anys

Articles increïbles a preus molt assequibles, et sona? Efectivament, estem parlant de la famosa marca de Primark. Aquesta cadena irlandesa va aterrar al nostre país el maig del 2006 i, des de llavors, ha esdevingut una de les més valorades pels consumidors.

Si hi ha alguna cosa que la caracteritza és sens dubte la seva relació qualitat-preu, ja que a qualsevol de les seves botigues podem trobar una infinitat de productes a molt bon preu. A més a més, tots aquells amants de Primark ara estaran de sort, perquè la cadena ha llançat un anunci que els alegrarà.

Aquest és l'objectiu que té Primark per als propers anys

Amb més de 400 botigues repartides a tot el món, i prop dels 70.000 empleats a 14 països diferents, Primark ha aconseguit consolidar-se al mercat. Actualment, és una de les empreses líder en moda. Tot això, però, no és fruit de la casualitat. Arthur Ryan, el seu fundador, va començar inaugurant la primera botiga a Mary Street (Dublín). L'objectiu era llavors vendre moda a un preu molt assequible.

Entrada d'un establiment Primark
Primark té previst obrir noves botigues a Espanya | Agència

Amb el pas dels anys, però, veiem que aquest mateix objectiu s'ha mantingut lineal en el temps. Ara, la cadena de roba (que pertany al grup Associated British Foods) ha llançat un missatge que alegrarà enormement els seus clients més fidels.

Així, Primark ha anunciat recentment l'objectiu d'invertir 100 milions per créixer a Espanya. Això, a més de suposar l'obertura de noves botigues, també crearà més de 1.000 llocs de treball. «Espanya és un país prioritari per a Primark, és la nostra primera porta d'entrada a Europa i ja és el nostre segon mercat més gran», assenyalava Carlos Inácio, director de Primark España.

Foto de dues dones mirant roba en una botiga
Un dels objectius de la marca és reduir els residus tèxtils | GETTY IMAGES

Actualment podem trobar 56 botigues repartides a totes les comunitats autònomes, encara que estan previstes noves obertures. Les localitats de Lanzarote, Melilla i Toledo seran les primeres a tenir-ne. Després, serà el torn de Jaén, Lorca i Madrid.

Per si no n'hi hagués prou, la companyia irlandesa té també l'objectiu d'assolir, com a mínim, 530 botigues repartides a tot el món. Per complir aquest propòsit, han traçat un pla de mercat que finalitzaria abans d'acabar el 2026.

A més, Carlos Inácio afegeix el següent: «El nostre pla d'expansió aposta per estar el més a prop possible dels nostres clients i sempre buscant una moda inclusiva per a tota la família a preus assequibles que es mantindran congelats».

Pel que fa a les posicions de treball, Primark disposa d'un programa per garantir que els proveïdors ofereixen unes condicions raonables a tots els empleats. En aquest sentit, l'objectiu és frenar els incompliments més freqüents detectats a les seves auditories.

Moda sostenible, un altre dels objectius marcats

A més d'oferir moda a preus assequibles, si hi ha alguna cosa que també caracteritza la marca irlandesa és el compromís amb el medi ambient. En aquest sentit, Primark no ha volgut perdre l'ocasió de dissenyar una estratègia de sostenibilitat amb vista al futur.

L'objectiu que presenta aquesta estratègia és reduir els residus tèxtils i disminuir a la meitat les emissions de carboni a la seva cadena de valor per a l'any 2030. Com podem observar, és una excel·lent manera d'allargar la vida útil de la nostra roba i a la vegada protegir el nostre planeta.

Foto d'una bossa al mar
També està previst eliminar els embalatges que continguin plàstic | Arxiu

Per això, la companyia ha indicat que fabricarà més roba a partir de materials reciclats o d'origen més sostenible. Actualment, les peces de roba fabricades a través d'aquest procés només representen el 25% de les vendes.

Així mateix, també s'estan estudiant noves millores pel que fa a l'embalatge de les vendes en línia. Tot i que la compra telemàtica només és present a 25 botigues del Regne Unit, la companyia considera necessari eliminar els residus de plàstic.