Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de fons d'una persona amb bitllets de 50 i 100 euros a la mà i una altra imatge amb el logotip d'Hisenda

Si cobres menys d'aquesta quantitat, Hisenda no t'obliga a presentar la Renda el 2024

La campanya 2023-24 comença el pròxim 3 d'abril, i l'Agència Tributària marca uns límits que et poden deixar exempt a fer la declaració

La declaració de la Renda el 2024 arrencarà el pròxim 3 d'abril. L'Agència Tributària ha anunciat que la campanya s'avançarà uns quants dies respecte a l'any passat, i els contribuents podran accedir a l'esborrany des del 19 de març.

Milions de ciutadans hauran de presentar els seus comptes a Hisenda de manera obligatòria fins a l'1 de juliol. Les gestions es podran fer per telèfon, per Internet o presencialment. Així mateix, l'Agència Tributària ja ha habilitat un simulador, anomenat Renta Web Open, per obtenir un resultat estimat.

Tot i això, la Renda s'ha de presentar en funció dels ingressos, i hi ha molts treballadors que no arriben al límit i poden quedar exempts. Aquest grup de persones han de complir unes condicions.

Quines persones no hauran de fer la declaració de la Renda el 2024?

Els rendiments del treball són un dels punts clau per presentar la declaració de la Renda. Les persones amb ingressos inferiors a 22.000 euros estaran exemptes amb unes condicions: tenir un sol pagador.

En cas de tenir més d'un pagador, la quantitat mínima per haver de fer la declaració de la Renda queda fixada als 15.000 euros. Això sempre que la suma rebuda pel segon i la resta de pagadors superi els 1.500 euros anuals.

Si no se superen aquests 1.500 euros d'un segon pagador, tampoc serà obligatori presentar la Renda. Fins a l'any passat el límit era de 14.000 euros.

A més, es consideren dins aquest límit les pensions compensatòries del cònjuge o anualitats per aliments no exemptes. Així com els rendiments subjectes a un tipus fix de retenció, fins i tot si el pagador no està obligat a retenir.

Els rendiments del capital immobiliari i els guanys patrimonials tenen un límit de 1.600 euros, sempre que estiguin subjectes a retenció o ingrés a compte. Tot i això, és important destacar que aquesta exempció no s'aplica als guanys patrimonials que provinguin de transmissions, reemborsaments d'accions o participacions d'Institucions d'Inversió Col·lectiva (IIC). La base de retenció no es determini pel que marqui la base imposable.

A més dels anteriors, s'estableix un límit de 1.000 euros per a les rendes immobiliàries imputades, els rendiments de Lletres del Tresor o subvencions per adquirir habitatges de protecció oficial o preu taxat. Els contribuents que tinguin ingressos que no superin aquest límit i que estiguin subjectes o no a retenció o ingrés a compte, no han de fer la Renda.

Finalment, els que hagin patit pèrdues patrimonials inferiors a 500 euros, independentment de la seva naturalesa, també en queden exempts.