L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant una roda de premsa el 26 d'agost de 2020

Colau demana mesures «contundents» a la Generalitat pel tancament de negocis

L'alcaldessa de Barcelona demana al Govern que assumeixi les conseqüències de les mesures que imposa

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a la Generalitat mesures «contundents» per a fer front al tancament de negocis com bars, restaurants i centres d'estètica per a prevenir la propagació del coronavirus.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha advertit que «no pot ser que el Govern prengui decisions, però que les seves conseqüències recaiguin sobre els ajuntaments».

«No tenim pressupost ni competències»

«Si l'autoritat competent pren una mesura tan dràstica, el que ha de fer és assumir les conseqüències. Si no, ens trobarem amb el malestar i la incertesa, i no tenim suficient pressupost ni competències per a fer-li front», ha afegit.

Ha assegurat que veu «insuficients» les ajudes per 40 milions d'euros als sectors afectats per les noves mesures sanitàries del Govern, i també ha instat a regular els lloguers i anul·lar el seu pagament mentre els negocis continuïn tancats.

Colau també ha demanat més coordinació europea i una major harmonització dels criteris sanitaris enfront de la pandèmia: «Donaria més seguretat i confiança, i demostraria lideratge i capacitat», ha conclòs.

No descarta un tercer mandat

Preguntada per la possibilitat que opti a un tercer mandat com a alcaldessa, Colau ha dit que no el descarta, però que encara falten anys per a decidir-ho: «Em dec a un projecte de transformació de la ciutat».

En relació amb la Cavalcada de Reis, la primera edil ha assegurat que els Reis Mags arribaran a Barcelona i ha avançat que treballen en alguna activitat que es pugui seguir de manera telemàtica i que tingui algun tipus d'aforament.