Polèmica: El Govern de Torra rebutja l'oferiment d'ajuda pels brots

L'alcaldessa de Barcelona ha oferit rastrejadors al Govern

Ada Colau en roda de premsa. 2 de juny de 2020.
Ada Colau descarta el confinament general de Barcelona | ACN

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha descartat aquest dimecres el confinament general de la ciutat davant l'augment de contagis però ha afirmat que s'estudien «mesures de contenció». «En cap cas s'està parlant de confinament de la ciutat però sí que s'ha obert la porta a alguna mesura», ha dit en acabar la reunió amb la consellera de Salut, Alba Vergés, en el marc de la comissió mixta de seguiment de la covid-19 a Barcelona. Segons Colau, els equips tècnics estaran en contacte per avaluar si caldria aplicar alguna mesura en els pròxims dies.

Segons la regidora de Salut, Gemma Tarafa, les mesures que es prenguin es faran «amb les dades a la mà». En aquest sentit, ha recordat que la majoria de contactes a la ciutat es fan en el temps d'esbarjo i en l'oci i el lleure de caire familiar i entre amics. L'Ajuntament ha informat que actualment a Barcelona hi ha 29 brots «petits» actius a la ciutat, la majoria de 3, 4 o 5 casos de positius però també de 10 o 13 persones.

Colau ofereix al Govern més rastrejadors

Segons ha dit Colau, la reunió d'aquest dimecres amb Salut no ha tractat cap mesura de contenció en detall, una tasca que es deixa en mans dels equips tècnics, que ho valoraran aquesta mateixa setmana. Per contra, la reunió de la comissió mixta s'ha centrat en el sistema de rastreig de contactes de casos positius. L'alcaldessa ha remarcat que hi havia «errades importants» en el sistema de coordinació i que el seguiment no s'està fent «com s'havia de fer».

Colau ha ofert aquest dimecres a la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, entre 40 i 50 rastrejadors per al sistema de seguiment dels nous casos de coronavirus a la ciutat, però la Generalitat li ha respost que «no ho veu».

Malgrat el rebuig de la Conselleria de Salut, la primera edil ha insistit que l'oferta «segueix en peu», i ha anunciat la creació d'una oficina tècnica mixta entre la Generalitat i l'Ajuntament per millorar el sistema de rastreig a la ciutat, que es preveu crear aquest mateix dimecres o, com a màxim, dijous.


Comentaris

envia el comentari