S'endureix el confinament: nova restricció del Govern als veïns de l'Hospitalet

S'han registrat 329 casos positius en els últims 7 dies al municipi

L'Hospitalet de Llobregat
S'han registrat 329 casos positius en els últims 7 dies al municipi | Catalunya Diari

La resolució del Govern publicada al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) recomana no fer trobades que superin les 10 persones als barris de la Torrassa, La Florida i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat, després que el jutge hagi rebutjat prohibir-ho. El text, publicat al DOGC aquest migdia, afegeix que en cas que se superin les 10 persones s'hauran d'extremar les mesures de protecció individual i col·lectiva «sota la responsabilitat de les persones que els organitzin i dels titulars dels locals i establiments on es realitzin».

També concreta que no hi poden participar persones amb símptomes de Covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena «per qualsevol motiu». El text aprovat incorpora la resta de mesures que es van anunciar aquest dimarts, com la recomanació de romandre al domicili, la limitació de la circulació per les vies públiques i sempre respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva i la limitació tant com sigui possible dels contactes al grup de convivència habitual.

La resolució recull també la suspensió de l'obertura al públic d'equipaments culturals, d'espectacles públics, recreatius, esportius i d'oci nocturn, la limitació de l'aforament dels establiments d'hoteleria i restauració a la meitat de l'autoritzat i el compliment de la distància de seguretat a les terrasses. Tot i això, s'estableix l'ús preferent del servei a domicili. Com en el cas del Segrià, el termini de durada de les mesures per aturar el contagi després del rebrot detectat és de 15 dies i es concreta que s'emetran informes periòdics dels efectes d'aquestes.

L'Hospitalet de Llobregat registra 329 casos confirmats per PCR en els últims 7 dies

L'Hospitalet de Llobregat ha registrat 329 casos de Covid-19 confirmats per PCR en els últims 7 dies, segons les dades del Departament de Salut. Des de l'inici de la pandèmia, la segona ciutat de Catalunya ha sumat un total de 3.597 casos amb PCR positiva, dels quals 486 han estat en residències. Pel que fa a les defuncions, n'hi ha hagut un total de 496, l'última de les quals registrada al 10 de juliol. El total de morts és de 469, dels quals 331 ho han fet en un hospital o centre sociosanitari, 140 en residències, 19 en domicilis i sis no estan classificats.


Comentaris

envia el comentari