Avisen que el perill de l'anisakis continua als supermercats de Catalunya

Un jutge va obligar a tancar l'empresa pero els propietaris han seguit treballant tot i l'alerta sanitària dels seus productes

El pasadís d'un supermercat
Avisen que el perill de l'anisakis continua als supermercats de Catalunya | cedida

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta setmana els propietaris de l'empresa Pescados Medina, que fa dos mesos que se saltaven la suspensió cautelar que la Junta d'Andalusia els havia imposat després de detectar-se diverses intoxicacions per anisakis en productes de la seva empresa al mes de maig. 

Segons les autoritats, l'empresari i la seva dona van seguir treballant i venent els seus productes tot i la suspensió cautelar, cometent un delicte contra la salut pública i un altre de desobediència a l'autoritat. Durant aquests dos mesos han seguit venent els seitons que van provocar l'alerta sanitària i que podrien «suposar un risc extraordinari i imminent per a la salut pública».

L'empresa es dedica a l'elaboració de productes de pesca, un d'ells uns seitons en vinagre que el mes de maig van provocar diverses intoxicacions per anisakis a les províncies de Jaén i Sevilla

El producte, uns seitons en vinagre de la marca Pescados Medina, s'havia distribuït per supermercats de gairebé tot el territori espanyol, com ara Andalusia, Catalunya, Madrid, Aragó, les Illes Canàries i Castella i Lleó. 

Per aquest motiu, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i de Nutrició (AESAN) va emetre una alerta sanitària que va fer que es retiressin els seus productes i van demanar a les persones que haguessin comprat el producte que el tornessin immediatament al seu punt de venda. 

L'empèrsa ha seguit treballant des de l'endemà de quedar clausurada

El passat 5 de maig, els inspectors de l'àrea de Gestió Sanitària Sud de Granada van inspeccionar l'empresa i la van clausurar de forma cautelar després d'observar diverses irregularitats

Tot i això, la Guàrdia Civil va rebre una petició d'ajuda el passat 7 de juliol, per part dels tècnics veterinaris del Districte Sanitari Granada Sud de Motril, ja que creien que l'empresa havia seguit funcionant tot i la suspensió. 

La Guàrdia Civil va personar-se a l'empresa i van comprovar que, efectivament, seguien treballant des de la clandestinitat, amb quatre treballadors. Pel que sembla, el propietari de Pescados Medina es va saltar l'ordre de clausura des de l'endemà que s'emetés, així que feia dos mesos que treballava i seguia venent i facturant els seus productes. 

Els agents van immobilitzar 1.327 quilos de productes, entre els quals hi havia seitons, seitons en vinagre, gambetes, sardines, calamar i pop. A més, van confiscar l'ordinador de l'empresa, on van trobar fins a 114 factures expedides després de la suspensió cautelar de la Junta d'Andalusia que estaven a nom de la dona de l'empresari, motiu pel qual també va acabar detinguda.


Comentaris

envia el comentari