S'ha detectat un rebrot de Covid-19 al barri de Cerdanyola de Mataró, al Maresme. Així ho han confirmat fonts municipals, que han assenyalat que les persones afectades són sis membres d'una mateixa unitat convivencial.
L'Ajuntament apunta que els contagiats es troben confinats al seu domicili i indica que s'han activat tots els protocols necessaris per fer-ne el seguiment pertinent i assegurar que es troben en bones condicions. A banda, com a mesura preventiva, l'executiu local ha decidit desinfectar les zones comunes del bloc de pisos on resideixen els infectats. En aquests moments, Mataró té una taxa de transmissió del coronavirus de 0'9 casos per cada 10.000 habitants. Hi ha 11 positius a tot el municipi.
Demanen augmentar el nombre de rastrejadors
La presidenta de Catalunya En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha demanat que el Govern ampliï la xarxa de rastrejadors de casos de Covid-19 fins a les 2.000 persones. Albiach ha criticat aquest dimecres des de Tarragona que l'executiu consideri que «amb els 150 o 180 actuals és suficient» i ha reclamat que «cal arribar als 2.000 que demanen els experts dels hospitals».
A banda, ha afirmat que no entén que «es continuï sense secretari de Salut Pública», un càrrec que es troba vacant des de finals de maig, ja que «és la màxima autoritat en epidèmies i brots infecciosos». Amb tot, la presidenta dels comuns ha afirmat que «la Generalitat demostra incompetència a l'hora d'afrontar el brot del Segrià».
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una reunió d'anàlisi dels brots a la capital catalana, també ha remarcat que hi havia «errades importants» en el sistema de coordinació i que el seguiment no s'està fent «com s'havia de fer». Per això, Generalitat i Ajuntament de Barcelona han acordat crear una oficina tècnica que millori la coordinació entre els diferents agents implicats des que es detecta un positiu fins que s'aïllen els seus contactes i se'n fa un seguiment.
D'altra banda, l'Ajuntament ha ofert mig centenar de professionals, entre 40 i 50, per reforçar el sistema de rastreig, ja que considera que les que té la Generalitat treballant, uns 120, són «insuficients». El departament de Vergés, però, ha descartat de moment l'oferiment. Fonts de Salut asseguren que tenen 120 persones treballant ampliables a 900 i que on es volen posar més esforços ara és en la prèvia al seguiment, és a dir, en la localització dels contactes.