Molta preocupació per grans aglomeracions a L'Hospitalet el primer dia de confinament

Els usuaris han denunciat la situació a través de les xarxes socials

Aglomeracions al metro el primer dia de restriccions a l'Hospitalet, a l'L5, 15/07/2020
Segueixen havent un 33% menys de persones al transport públic en comparació a l'any passat | Twitter (@yosoymismamente)

En el primer dia de restriccions als tres barris de l'Hospitalet de Llobregat no s'han notat gaire en algunes zones de la segona ciutat més poblada del territori. Han estat molts els usuaris els quals s'han queixat a través de les xarxes socials d'aglomeracions a l'L5 del metro. 

Han estat molts els usuaris que han compartit imatges a través de Twitter on es podien veure moltes persones al metro, sense respectar ni aforaments ni distàncies de seguretat. 

Tal com TMB ha contestat a un dels usuaris que ha denunciat la situació, aquest incident ha derivat de la retirada d'un tren avariat aquest mateix dimecres al matí. Igualment, des de TMB han insistit en el fet que actualment el metro encara té entre un 30 i 33% inferior en comparació el juliol passat.

La Justícia avala les mesures de confinament al Segrià i l'Hospitalet, amb un parell d'excepcions

La Justícia ha avalat aquesta matinada les mesures acordades pel Govern sobre la protecció de la salut pública per la Covid-19 a la zona del Segrià i a tres barris de l'Hospitalet de Llobregat, tot i que amb alguna excepció. Així, pel que fa a Lleida, el municipi de Massalcoreig queda fora de les restriccions, mentre que a la ciutat del Baix Llobregat el jutge ha anul·lat la prohibició de les trobades de més de 10 persones per considerar la mesura com a «desproporcionada».

En un auto al qual ha tingut accés Efe, el jutge Ramon Salada Virgili, en funcions de guàrdia, estableix la validesa d'aquesta ratificació per un termini de 15 dies, que pot ser prorrogat, encara que exigeix a la Generalitat que informi setmanalment de l'evolució de la pandèmia i de les propostes de correcció de les mesures acordades si escau.

En el decret, el Govern imposa mesures restrictives a la mobilitat, a les reunions de més de 10 persones o a determinades activitats comercials i serveis en set municipis del Segrià, comarca confinada perimetralment des del passat dia 4 de juliol, i en tres barris de l'Hospitalet — la Torrassa, Collblanc i la Florida —, mesures que al seu judici no suposen un confinament «estrictament domiciliari» per obligació, però sí que recomana no sortir de casa si no és imprescindible.


Comentaris

envia el comentari